HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İki hastane farklı rapor verince engelli maaşı bağlanamadı

3 yıl önce kemik kanserine yakalandığı için yatağa mahkum olan 53 yaşındaki Oktay Yalın'a, iki hastanenin farklı rapor vermesi nedeniyle ağır engelli maaşı bağlanamadı.

İki hastane farklı rapor verince engelli maaşı bağlanamadı

AYDIN'ın İncirliova İlçesi'ne bağlı Sandıklı Köyü'nde, 3 yıl önce kemik kanserine yakalandığı için yatağa mahkum olan 53 yaşındaki Oktay Yalın'a, iki hastanenin farklı rapor vermesi nedeniyle ağır engelli maaşı bağlanamadı. Oktay, "Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma Vakfı'ndan üç ayda bir aldığı 350 lira ile geçinmeye çalışıyorum" dedi.

Sandıklı Köyü'nde oturan evli ve biri 6 diğeri 10 yaşındaki iki çocuk babası Oktay Yalın, 3 yıl önce kemik kanserine yakalandı. Hastalığı ilerleyen Yalın, bir süre sonra yürüyemez hale gelip, yatağa bağımlı oldu. Önceleri gündelik işlerde çalışan ve hiçbir sosyal güvencesi olmayan Yalın'a Kaymakamlık ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından 3 ayda bir 350 lira maaş bağlandı. Hastalığı nedeniyle çalışamayan Yalın, ağın engelli maaşı alabilmek amacıyla bir süre önce rapor almak için Adnan Menderes Üniversitesi Hastanesi'ne başvurdu. Buradan kendisine yüzde 20 iş göremez raporu verildi. Bunun üzerine gittiği Aydın Atatürk Devlet Hastanesi ise Yalın'a yüzde 94 iş göremez raporu verdi. İki rapor arasındaki çelişki nedeniyle ağır engelli maaşı alamadığını ileri süren Yalın, "Aldığım raporları Sağlık Bakanlığı, 'çelişki var' diyerek iptal etti. İptal ederken benim durumuma bile bakan olmadı. Neye göre iptal ettiler ben de hala anlamış değilim" dedi.

"KİRADA OTURUYORUM"

Mağdur olduğunu ileri süren yalın, "Eşim bana baktığı için çalışamıyor. Çocuklarımız ise daha küçük. Aylık, 150 lira ev kiram var. Kaymakamlığın üç ayda bir verdiği 350 lira ile geçinmeye çalışıyoruz. Bu para kiramı bile karşılamıyor. Benim için yapmıyorlarsa bile hiç değilse çocuklarımın geleceği, eğitimleri için yetkililerden yardım istiyorum" dedi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler