HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İki soba faciası: 6 ölü

Gaziantep’te ve Afyonkarahisar'da, sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenen 6 çocuk öldü.

Olay, sabah saatlerinde Onat Kutlar Mahallesi’nde meydana geldi. 32 yaşındaki Halime Cengiz gece sobayı yaktıktan sonra 3 çocuğu ile birlikte uyudu.

Ankara’da plastik pencere imalatı işinde çalışan Bekir Cengiz, sabah saatlerinde telefonla aradığı eşi Halime ve çocuklarına ulaşamayınca komşularını aradı. Cengiz ailesinin mahallede 2 katlı binanın bodrum katında oturan evine gelen komşuları kapıyı açan olmayınca polise haber verdi.

İhbar üzerine olay yerine gelen polis, kapıyı çilingir yardımıyla açarak girdiği evde, Halime Cengiz ve çocukları 12 yaşındaki Nuri, 10 yaşındaki İrem ve 5 yaşındaki Enes'i hareketsiz yatarken buldu. Eve çağrılan sağlık ekiplerinin yaptığı incelemede Nuri, İrem ve Enes Cengiz kardeşlerin sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenip öldüğü belirlendi. Hayati tehlikesi bulunan anne Halime Cengiz ise ambulansla Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi’ne götürüldü.

Nuri, İrem ve Enes kardeşlerin cesetleri ise otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi. Çocukların ölüm haberini alan yakınları hastane önünde sinir krizleri geçirirken, baba Bekir Cengiz’in ise Ankara’dan yola çıktığı belirtildi.

Polis, olayla ilgili soruşturmasını sürdürüyor.

AFYONDA'DA DA 3 ÖLÜ

Afyonkarahisar’da da meydana gelen karbonmonoksit faciasında 3 kardeş hayatını kaybetti.

Afyonkarahisar'ın İscehisar İlçesi'nde sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenen Yasemin (11), Yunus Emre (14) ve Yasin Kostak (16) kardeşler yaşamını yitirirken, durumu ağır olan anne Fatma Kostak ise hastanede tedavi altına alındı. Selçuklu Mahallesi'nde oturan mermer ocağı işçisi Mehmet Kostak, öğle saatlerinde ailesinden haber alamayınca yakınlarını arayarak evi kontrol etmelerini istedi. Zili çalmalarına rağmen kapının açılmaması üzerine Kostak'ın yakınları kapıyı kırarak içeri girdi. 39 yaşındaki Fatma Kostak'ı ve çocuklarını evde baygın halde bulan yakınları polise haber verdi. Olay yerine çağrılan sağlık ekipleri Yasemin, Yunus Emre ve Yasin Kostak kardeşlerin öldüğünü belirledi. Güçlükle nefes alabilen anne Fatma Kostak ise ambulansla Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'nde götürüldü.Evde yapılan incelemede üç kardeşin sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenerek yaşamını yitirdiği anlaşıldı. Kostak kardeşlerin cesedi İscehisar Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Polis olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı. (DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler