HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İki yerden kopmak üzere olan eli, 7 saatte dikildi

Antalya'da, 17 yaşındaki Abdullah Alagöz'ün kavga sırasında döner bıçağıyla 2 yerden kesilen ve kopmak üzere olan sol eli, 7 saatlik operasyonla dikildi.

İki yerden kopmak üzere olan eli, 7 saatte dikildi

ANTALYA, (DHA) - Geçen 25 Eylül'de çalıştığı mobilya boya atölyesinde daha önceden tanıdığı bir kişiyle kavga eden Abdullah Alagöz, savrulan döner bıçağından korunmak için sol eliyle yüzünü korumaya çalıştı. El bileğine iki bıçak darbesi alan Abdullah Alagöz'ün yardımına, yakınlarda bulunan ağabeyleri yetişti.

EL TAMAMEN KOPMAK ÜZEREYDİ

Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi'ne götürülen Alagöz için doktorlar seferber oldu. Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Opr. Dr. Baver Acar, hastayı acil serviste değerlendirdikten sonra ameliyata aldıklarını belirterek, "Elinde iki adet döner bıçağı yaralanması vardı. Eldeki tüm damarlar, tendonlar ve sinirlerin tamamı kesikti. El kopmak üzereydi. Operasyonda tüm damar ve sinirleri diktik. Aynı işlemi ikişer kez yapmak durumunda kaldık. Ameliyat yaklaşık 7 saat sürdü" diye konuştu. Şu aşamadan sonra eli kaybetme gibi bir beklentileri olmadığını kaydeden Opr. Dr. Acar, "Elin daha iyi fonksiyon kazanması için bundan sonra birkaç ameliyat daha geçirecek. Ama hastamız tahminen 3 ay sonra elini kullanabilecek" dedi.

DOKTORLARA ÖZEL TEŞEKKÜR

Kesik türü ameliyatları daha önce çok yaptıklarını, ancak el bileğinde 5 santim arayla 2 kesi bulunan ve kemiklerin dahi iki parça haline geldiği bir vakayla ilk kez karşılaştıklarını belirten Opr. Dr. Baver Acar, "Kesi iç taraftan dışa doğru oluştuğu için işimiz çok zordu. Bu ameliyatı ilginç kılan ise bir bilekte kısa aralıklı iki darbe olması ve tüm işlemleri iki kez yapmak zorunda kalmamız" diye konuştu.

Abdullah Alagöz ise elini kurtaran doktorlara teşekkür etti.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler