HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İkinci bebek faciasını komşu anne önledi

Adana'da dini nikahlı eşi cezaevinde olan bir kadın 4 aylık bebeğini bırakıp kaybolunca, bebeğe 10 gündür bakan komşu anne çocuğu polise götürerek hayatını kurtardı.

Edinilen bilgiye göre olay, merkez Seyhan ilçesinde meydana geldi. İddiaya göre 20 yaşındaki Gülay E., 4 yıl önce Süleyman İ. isimli bir kişiyle dini nikahlı olarak evlendi. Evlendikten 3 yıl sonra Gülay E. hamile olduğunu öğrendi. Gülay E. hamile olduğuna sevinemeden eşi uyuşturucu ticareti yapmak suçundan cezaevine girdi. Bunun üzerine tek başına kalan Gülay E. annesi ve babasının yanına gitti. Ancak bu evliliğe rızaları olmayan annesi Tülin E. ile babası İbrahim E. kızlarını eve almadı. Bunun üzerine komşuları Güllü S., Gülay E.'ye sığınma evine gitmesi önerisinde bulundu. Gülay E. de sığınma evine giderek burada kalmaya başladı. Gülay E. 4 ay önce ismini Murat koyduğu bebeğini dünyaya getirdi. Bebeği dünyaya geldikten sonra sığınma evinde kalmak istemeyen Gülay E., Güllü S.'yi arayarak kendisini sığınma evinden almasını istedi. Bunun üzerine 21 gün önce Güllü S. sığınma evine giderek Gülay E. ve bebeğini alıp evine getirdi. Ancak Güllü S. de kocası tarafından 12 yıl önce 2 çocuğuyla birlikte terk edildiği için maddi durumu iyi değildi. Bu arada Gülay E. sürekli gezmeye, bebeğiyle hiç ilgilenmemeye, bebeğine şiddet uygulamaya başladı. 11 gün sonra ise Güllü S.'den 50 lira para alıp "Murat'a kıyafet alacağım" diye evden ayrıldıktan sonra bir daha dönmedi. Güllü S., Gülay E.'ye telefondan ulaşıp eve dönmesini istedi ancak Gülay E. hakaret edip küfrederek, "O benim oğlum değil kim bakarsa baksın ben gelmiyorum" diyerek telefonu yüzünü kapattı. Bunun üzerine Güllü S., Gülay E.'nin annesi ve babasının yanına gitti. Annesi ise kızlarını evlatlıktan reddettiklerini, onun bebeğine hiç bakamayacaklarını söyledi. Bunun üzerine Güllü S., Gülay E.'yi tekrar arayıp, "Annen baban da bebeğe bakmıyor benim iki öksüz çocuğum var ben nereye kadar bakacağım gel bebeğini al, yoksa yurda vereceğim" dedi. Ancak buna rağmen Gülay E. yine kendisine iyilik yapan Güllü S.'ye hakaret edip gelmeyeceğini söyledi. Bunun üzerine Güllü S. bebeği alıp Şakirpaşa Polis Merkezi'ne götürdü.

ANNE BABASINDAN GÖRMEDİĞİ SEVGİYİ POLİSTEN GÖRDÜ

Güllü S. bebekle geldiği polis merkezinde polisin ilgisi ve şefkatiyle karşılaştı. Polisler gerekli incelemeyi başlattıktan sonra bebeğin yurda verilmesi için işlemleri başlattı. Bu arada polis Murat bebeği alarak uzun süre sevip öptü. Bebeğin sağlık durumunun kontrol edilmesi için de ambulans çağırdı. Gelen sağlık ekipleri tarafından bebek alınarak kontrol edilmesi için çocuk hastanesine götürüldü. Sağlık kontrolünden geçirilen bebek daha sonra yurda verildi.

"BEN OLMASAM BEBEK KOCAELİ'DEKİ BEBEK GİBİ ÖLÜRDÜ"

Bebeğe sahip çıkan ve 10 gün boyunca kendi çocuğu gibi bakan Güllü S., "Bir kedi bile yavrusunu atmıyor ama bu Gülay bebeğini atıp gitti. Benim de kocam 12 yıl önce beni 2 çocukla terk edip gitti ancak ben çocuklarıma baktım. Onların tırnağını hiçbir şeye değişmem. Bu 10 gün önce gitti gidiş o gidiş. Ben insanlık adına çocuğuna baktım ama o anne olamadı. Telefon açtım bana hakaret etti gelmem dedi. Ben olmasaydım bu bebek de Kocaeli'de ölen bebek gibi olacaktı" dedi.

"BEBEĞE ŞİDDET UYGULUYORDU"

Güllü S., Gülay E.'nin eşinin cezaevine girmeden önce Gülay E.'yi sürekli dövdüğünü, gözünün mor olduğunu belirterek, "Bu nedenle eşinin hıncını bebeğinden alıyordu. Bebeğini dövüyordu onunla hiç ilgilenmiyordu. O benim bebeğim değil diyordu. Benim de iki tane yavrum var ama ben onlara gözüm gibi bakarım bir şey olsa ciğerim yanar ama Gülay öyle değildi. En son çocuğun suratına vurdu gözü morarmıştı" diye konuştu.

Polis şimdi kadının ifadeleri üzerine her yerde Gülay E.'yi arıyor. (İHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler