HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İkitelli'de kafa karıştıran cinayet

Uzun saçı nedeniyle bıçakla öldürülen İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi 2. sınıf öğrencisi Aykut Alıcı'nın bir arkadaşı da benzer bir cinayete kurban gitti.

İkitelli'de kafa karıştıran cinayet

İSTANBUL (İHA) - Alıcı'nın mahalleden arkadaşı olan genç, Alıcı gibi parkta bıçaklanarak hayatını kaybetti.

Üniversite öğrencisi Aykut Alıcı, yaklaşık 2.5 ay önce uzun saçları nedeniyle bıçaklanarak öldürülmüştü. Alıcı'nın mahalleden arkadaşı olan Savaş Karakız da (20) benzer bir cinayete kurban gitti. Karakız, parkta oturduğu sırada yanına gelen bir grubun saldırısı sonucu bıçaklanarak hayatını kaybetti.

Karakız için İkitelli Cemevi'nde bir tören düzenlendi. Amca Ali Haydar Kara, yaptığı açıklamada, "Arkadaşlarıyla birlikte parkta otururken 6 kişilik bir grup saldırmış. Savaş vefat etti. Olayın sebebini bilmiyoruz. Polisten aldığımız bilgi bu doğrultuda. Saldırganlar henüz yakalanmadı ama deliller toplandı. Kısa zamanda çözeceklerini umuyoruz. Savaş, uzun saçlı değildi ama bu bölgede benzer olaylar sık yaşanıyor. İki ay önce Aykut'u kaybettik. Olayın siyasi bir yönü olduğunu düşünmüyoruz" dedi.

Törene, Aykut Alıcı'nın annesi Songül Alıcı da katıldı, Oğlunun ölümünün üzerinden yaklaşık 100 gün geçtiğini belirten Alıcı, şöyle konuştu: "100 günden sonra öbür fidanıma kıydılar. Bu da benim evladım, bu da benim canım. Bu da benim toprağım. Neden Tunceli'nin gençleri seçiliyor. Bu devlet göz mü yumuyor. 6 tane, 9 tane psikopata devletin gücü yetmiyorsa işini yapanlar yapsın, yapmayacak olanlar da gitsin. Hep bizim gençlerimiz seçiliyor. Biz gençlerimize bıçak vermiyoruz. Onlar bıçakla geziyor. Ben gençlerde bıçak, silah istemiyorum. Hep fidan mı vereceğiz. Öyleyse bize dışarıdan sığınma hakkı versinler gidelim. Ülkemi seviyordum, artık sevmiyorum. Kavga bıçakla olmaz yumrukla olur. Biz kanı kanla yıkamayız, suyla yıkarız. Ben, gençlerimiz için yaşayacağım. Ne zaman ölürüm o zaman susarım."

Cemevinden kortej eşliğinde otobüse taşınan cenaze kara yoluyla Tunceli'ye gönderildi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler