HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İmam, kadın cinayetlerine karşı isyan etti

Bodrum’da eski kocası tarafından boğazı kesilerek öldürülen genç kadının cenazesinde gözyaşları sel oldu. Cuma namazı öncesi vaaz veren imam, kadın cinayetlerine isyan etti.

Muğla’nın Bodrum İlçesi’nde, 9 yıllık evliliğin ardından 2 ay önce boşandığı eski eşi M.T.’nin katlettiği Gizem Olgun, son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze namazına; acılı baba Cevat Olgun, lise öğrencisi kardeşi Umut Olgun, yakınları ve akrabaları katıldı. Cenazede gözyaşları sel oldu.

İMAM: HADİ BE ORADAN!

Cenaze namazı öncesinde, cuma namazı nedeniyle verilen vaazda ’kadına şiddet’ konusu işlendi. İmam vaazda, "Kadınların dövülmediği, kadınların alınıp satılmadığı, kadınların meta olarak kullanılmadığı dünya arzu ediyoruz. İşte böyle kötülüklerin önünü alabiliriz. Dün anasına söveceksin, yetmedi ağzını burnunu kıracaksın, yetmedi öldüreceksin, sonra 8 Mart’ta çiçek takdim edeceksin. Hadi be oradan" dedi.

MEZARLIKTA "KADINA ŞİDDETE HAYIR" SLOGANLARI ATILDI

Gizem Olgun’un babası Cevat Olgun ise bir an olsun kızının tabutunun başından ayrılmadı. Elini de bir an olsun tabuttan çekmeyen Olgun, kızını okşar gibi tabutunu okşadı. Tabunun başına konulan sümbülü de okşayan Cevat Olgun, gözyaşı döktü.

Cuma namazının kılınmasının ardından, cenaze namazı kılındı. Namaza katılanlar tabuttu omuzlayarak, 100 metre ilerideki Yalıkavak Mezarlığına elden ele taşıdı. Bu sırada tabutun arkasından yürüyen kadınlar, kadına şiddeti protesto ederek, slogan attı. Mezarlıkta, "Kadına şiddete hayır", "Kadına uzanan eller kırılsın", "Olmaz de, dur de kadına şiddete son ver" sesleri yükseldi.

ÇOCUKLARI İÇİN PSİKOLOG VE PEDAGOG GÖREVLENDİRİLDİ

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Muğla İl Müdürlüğü tarafından, 8 yaşındaki çocukları O.T.’nin olaydan haberdar edilmesi için psikolog ve pedagog görevlendirildi. Pedagog tavsiyesi ve yönlendirmesi üzerine, annesinin öldüğünü O.T.’ye birinci derece yakını olan dedesi Cevat Olgun’un anlattığı öğrenildi.

DHA/İHA

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler