HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İnegöl'de Suriyeli ailenin kaldığı ev küle döndü

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Bursa'ya gelen Suriyeli ailenin İnegöl'de oturduğu iki katlı ahşap ev çıkan yangında küle döndü.

İnegöl'de Suriyeli ailenin kaldığı ev küle döndü

Sokakta kalan Suriyeli aileye vatandaşlar sahip çıktı.

Suriye’deki iç savaş sırasında, ailesi ile birlikte evine giderken açılan ateş sonucu sol bacağına isabet eden kurşunla yaralanan Haysam Halebi eşi, çocuğu ve yakınları ile beraber Türkiye’ye gelerek İnegöl’e yerleşti. Halebi, ailesi ve yakın akrabalarından oluşan 11 kişi ile birlikte Mahmudiye Mahallesi Kasımefendi Caddesi’nde iki katlı ahşap evi kiralayarak burada yaşamaya başladı. Suriyeli aile, dün akşam başka bir Suriyeli ailenin evine misafirliğe gitti. misafirlikten döndüklerinde evin yandığını görünce şok geçirdi.

İlk belirlemelere göre sobadan çıktığı tahmin edilen yangında dumanlar ve alevler, ahşap olması nedeniyle hızla büyüyerek evin her yanını sardı. Evin karşısındaki komşularınhaber vermesi üzerine olay yerine gelen Bursa Büyükşehir Belediyesi İnegöl İtfaiye Amirliği ekipleri, yangına müdahale etti. Ekiplerin çalışmaları sonucu yangın kısa sürede kontrol altına alınarak söndürüldü.

VATANDAŞ SAHİP ÇIKTI

Evlerinin yanışını çaresizlik içinde izleyen Suriyeli aileden Abdulkadir Hicazi, evde 11 kişi yaşadıklarını, akşam başka bir Suriyeli ailenin evine misafirliğe gittiklerini belirterek, yangının çıkış nedenini bilmediğini söyledi. Buz gibi havada yangını izleyen Suriyeli Haysam Halebi, eşi ve kucağındaki 7 aylık bebeği ile ve yakınları evin karşısında bulunan kahveye götürüldü. Kahvede sobanın etrafında çay ikram edilerek ısınmaları sağlanan ailenin sokakta kalmaması için ise vatandaşlar seferber oldu.

Yangın söndürme çalışmalarını tamamlayan itfaiye ekipleri, yangının çıkış nedeni ile ilgiliinceleme ve soruşturma başlattı.

(DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler