HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İntihar eden çocuk gelin davasında takipsizlik

Adana'da kendisinden 8 yaş büyük bir kişi tarafından zorla kaçırılıp evlendirildikten sonra intihar eden çocuk gelin davasında takipsizlik verildi.

Ailenin şikayeti üzerine bu kez "çocuğun cinsel istismar" suçundan kocaya, anne ve babasına 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Merkez Yüreğir ilçesinde yaşayan K.U. (15) yaklaşık 2 yıl önce 23 yaşındaki Emrah E. tarafından iddiaya göre zorla kaçırıldı. Emrah E., K.U.'ya tecavüz ettikten sonra ailesine, "Kızınız artık benim eşim oldu benimle evlendirmek zorundasınız. Yoksa sizin için kötü olur" dedi.

Baba Emin ve anne Yıldız U. ise, kızlarının ve kendilerinin başına kötü bir şey gelmemesi için kızlarını Emrah E. ile nikahsız evlendirmek zorunda kaldı. Kaçırdığı çocuk gelin K. ile nikahsız yaşamaya başlayan Emrah E. çalıştığı fabrikadan çıkartılması ve kıskançlığı yüzünden K.U.'ya şiddet uygulamaya başladı. İddiaya göre, kısa süre önce dişi ağrıdığı için kendisini hastaneye götürmesini istediği K.'yi karnını tekmeleyerek dövdü. Karın ağrısından duramayan çocuk gelin bir gün sonra gittiği hastanede 2 aylık bebeğini eşinin karnına attığı tekmeyle düşürdüğünü öğrenince şoka girdi. Günlerce kendine gelemeyen çocuk gelin, durumu korkusundan anne ve babasına da anlatamadı.

Emrah E. bir tartışma sırasında da K.'yi balkonun çamaşırlığına asmaya kalkıştı, komşularının bağırması üzerine çocuk gelin öldürülmekten son anda kurtarıldı. K.U. yaşadıklarını tek dert ortağı olan dayısının kızı K.A.'ya anlattı.

Çocuk gelin K., ölmeden bir gün önce babası Emin U.'yu telefonla arayarak, "Baba gel beni al evimize götür" dedi. Baba U., akşam üzeri kızını almaya gittiğinde evde kimseyi bulamadı. Üst katta oturan damadının babası ise, "Gezmeye gittiler" dedi.

Baba U. kızını alamadan evine dönerken, bir gün sonra 25 Eylül 2012'de K.U., evininin pencere demirine kendisini kurdele ile asarak yaşamına son verdi. Baba U. kızının öldüğünü tanımadığı bir kişinin, "Kızınız intihar etti, çabuk gelin" demesi üzerine öğrendi.

Nikahsız eşinin dayaklarından bıkıp kendisini pencere demirlerine asarak yaşamına son verdiği iddia edilen çocuk gelin K.'nin cenazesi gözyaşları arasında toprağa verilirken, kendisini ölüme sürüklediği iddia edilen Emrah E. ise cenazeye katılmadı.

Baba Emin ve anne Yıldız U., kızlarının intihar etmiş olamayacağını, damatları tarafından öldürülmüş olabileceğini ileri sürerek Cumhuriyet Savcılığı'na şikayette bulundu.

Cumhuriyet Savcısı, K.'nin intiharıyla ilgili takipsizlik kararı verirken, gayri resmi olarak evlendirilmesiyle ilgili Emrah E. ile Emrah E.'nin anne ve babası hakkında "Çocuğun cinsel istismarı ve iştirak" suçlarından dava açtı.

Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 15 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmaları istenen sanıklardan Emrah E. gayri resmi evliliği doğrulayarak, "Uzun süre nişanlıydık. Kaçarak birlikte olduk. Ailelerimiz de bize düğün yaptı. 8 ay aynı çatı altında kaldık. Kendisi gerçek yaşının büyük olduğunu söyledi. Suç işleme kastım yoktu" derken, annesi Meryem ve babası Ali E. de, "Birbirlerini seviyorlardı düğün yapıp evlendirdik" dedi.

Sanık Emrah'ın kızını zorla kaçırdığı için gayri resmi düğün yapmak zorunda kaldıklarını öne süren Emin U. ise, "Kızımın intihar ettiğini düşünmüyorum. Ölmeden 10 dakika önce beni arayıp, 'Baba beni kurtar' dedi. Eve gittiğimde lambaları yanmıyor, telefonlara cevap vermiyorlardı. Öldürüldüğü kanaatindeyim" diye konuştu.

Yıldız U. da kızını hastanede doğurduğunu, yaşının doğru olduğunu söyleyerek, "Kızımın öldürüldüğünü düşünüyorum" dedi.

Mahkeme heyeti, ölen K.U.'nun yaşının tespiti için hastaneye müzekkere yazılmasına, ayrıca K.'nin anne ve babasıyla ilgili de kızlarını küçük yaşta evlendirdikleri iddiasıyla Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunulmasına karar verip, duruşmayı erteledi.(İHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler