HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İşadamının çiftliğine 'yaban hayvanı' operasyonu

Şile’de iş adamı Alp Özalp’in çiftliğine yapılan yaban hayvanı operasyonunda çok sayıda yaban hayvanına el konuldu.

İşadamının çiftliğine 'yaban hayvanı' operasyonu

İşadamı Alp Özalp, görevlilere tepki gösterirken, “Amerika’da olsaydı şimdi şerif bana madalya vermişti” dedi. Çiftlikte bulunan çok sayıda maymun, vaşak, geyik ve kanatlı yaban hayvanı ise görevlileri şaşkına çevirdi.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü İstanbul Şube Müdürlüğü’ne gelen ihbar üzerine harekete geçen ekipler, alınan mahkeme kararının ardından Jandarma ile birlikte Şile’nin Ovacık Köyü’nde bir çiftliğe şok bir operasyon yaptı. Yapılan hazırlıkların ardından harekete geçen ekipler, ihbarın yapıldığı çiftliğe geldiklerinde inanılmaz bir manzarayla karşılaştı. Çiftlikte çok sayıda maymun, vaşak, geyik ve kanatlı yaban hayvanı ile karşılaşan ekipler, gördükleri manzara karşısında şaşkına dönerken, çiftliğin sahibi tanınmış iş adamlarından Alp Özalp çıktı.

"TAVUS KUŞLARINI ARKADAŞIM HEDİYE GETİRDİ"

Görevlilerin yanına gelen Alp Özalp, zaman zaman görevlilerle tartışarak tepki gösterdi. Tavus kuşları ile ilgili görevlilerin sorduğu soruya yanıt veren Özalp, “Tavus kuşlarını arkadaşım hediye getirdi. Öyle üredi bunlar yeni değil ki. Başka bir ülkede olsa madalya verirler biliyorsun değil mi? Sen doğayı seviyorsun ben karşıyım öyle mi? Hayvanlara bakıyorum. O vaşaklar her gün bir tavuk yiyor. Yani biz kötülük yaptık öyle mi?” şeklinde tepki gösterdi.
Çiftliği dolaşan görevlilerle tartışmasını sürdüren Özalp, vaşakların bulunduğu alana geldiğinde, “Ben iyilik yapmışım. Ölecek bir hayvanı kurtarmışım. Şimdi bunları ormana salsanız ölürler. Bunları alın hayvanat bahçesine verin ama bunlar her gün tavuk yemeye ve et yemeye alıştılar. Hocalar, dekanlar bize bin kere teşekkür ettiler bunları kurtardığımız için” dedi.

Görevlinin "Bunları satıyor musunuz" sorusuna ise Özalp, “Ben mi? Ben kimim, işimi gücümü biliyor musun? Niye satayım? Sen istiyorsan hediye veririm. Maymun vermem. Geyik veririz. Şu ana kadar çok az hediye verdik. Kime verdik. Ali’ye 2 tane keçi verdik o kadar” şeklinde yanıt verdi.

"AMERİKA’DA OLSA ŞERİF BANA MADALYA TAKARDI"

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin yaptığı operasyonla şaşkına dönen işadamı Alp Özalp, “Amerika’da olsa şerif bana madalya takardı” dedi.

Özalp, “Burada bir tane yaban hayvanı var. Öbürlerini yaban hayvanı olarak kabul etmiyorum. Ve biz 10 senedir bakıyoruz. Dilerim buradan aldıkları zaman o şekilde bakabilirler. Ben bir iş adamıyım. Ve hobi olarak yapıyorum bu işi. Torunlarım seviyor, karım seviyor, çocuklarım seviyor. Yıllardır yapıyorum. Yani takip edeceğim nereye vereceğinizi” diye konuştu.

Hayvanlara bakmak için gerekli izinlerin verilmesi gerektiğini de belirten Özalp, “Amerika’da olsaydı hayvanlara bakan insanlara, şimdi şerif bana madalya vermişti. Bütün organizasyonlarda yem vermişlerdi. Gidin Amerika’daki kanunları tetkik edin. Bir gün belki de Türkiye’de de olur. Ben iyilik yaptım. Ben burada kaçak bir şey görmüyorum” şeklinde yanıt verdi.

Çiftlikte bulunan yaban hayvanlarına görevliler tarafından el konulurken, Alp Özalp’a 4915 sayılı Kara Avcılığı Kanunu ve CITES Sözleşmesi gereğince idari yaptırım uygulandı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın 4915 sayılı Kara Avcılığı Kanunu, 2872 sayılı Çevre Kanunu, CITES Sözleşmesi ve Bern Sözleşmesi’ne göre koruma altındaki türlerin avlanması, doğadan alıkonularak biyolojik çeşitliliğin tahrip edilmesi, türlere zarar verilmesi ve koruma altındaki türlerin ticareti yasaklanıyor. Bu yasaklara uymayanlarla ilgili ise Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ekiplerince aralıksız bir şekilde mücadele ediyor.

(İHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler