HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İşçilerin maaşlarını alamadıkları iddiası

Söğüt ilçesinde bir seramik fabrikasında çalışan ve maaşlarını alamadıkları iddiasıyla iş bırakma eylemi yapan işçiler, Hükümet Konağı'na yürüdü.

BİLECİK (AA) - Alınan bilgiye göre, yaklaşık bin kişinin çalıştığı bir seramik fabrikasındaki işçiler, maaşlarını alamadıkları iddiasıyla iş bırakma eylemi başlattı ve fabrikada üretim durduruldu. Fabrika önünde başlattıkları oturma eyleminin ardından 600 civarında işçi, toplu olarak Hükümet Konağı önüne yürüdü. İşçiler, Atatürk Anıtı önünde saygı duruşunda bulunup, İstiklal marşı okudu.

Kaymakam ve Belediye Başkanı ile görüşmek isteyen işçiler, olumsuz yanıt alınca tekrar fabrikaya giderek oturma eylemine devam etti.

Yapılan görüşmelerde ilk maaşlarını 11 Şubatta, ikinci ayın ödemelerini ise 25 şubatta alacaklarını ve bundan sonraki maaşların da her ayın 25'inde yatırılacağı sözü verilen işçiler, "Biz bunlara artık inanmıyoruz, boş vaatlere kanmıyoruz. Ne faturalarımızı ne banka kredilerini ne de ev kiralarımızı ödeyebiliyoruz. İki aylık maaşlarımızı banka hesaplarımızda görmediğimiz sürece çalışmayacağız" ifadesinde bulundu.

En Çok Aranan Haberler