HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

IŞİD için 6 çocuğunu alıp Suriye’ye gitti

İstanbul Ümraniye’de yaşayan 6 çocuk annesi Emine Özdemir geçen hafta çocuklarını da yanına alarak evden ayrıldı.

IŞİD için 6 çocuğunu alıp Suriye’ye gitti

İstanbul Ümraniye’deki Esenkent Mahallesi’nde oturan Emine Özdemir geçen hafta çarşamba günü; 18 yaşındaki ikizleri Aydın ve Vedat, 15 ve 11 yaşındaki kızları F. ile H., 13 ve 5 yaşındaki oğulları S. ile M.’yi alarak evden ayrıldı. Özdemir ile 6 çocuğunun kayıplara karıştığı gün komşuları Ayhan Atmaca’nın 16 yaşındaki oğlu S. de ortadan yok oldu. Eşi ile çocuklarının evden ayrılmasından bir süre sonra 15 yaşındaki kızı F.’nin kendisini tanımadığı bir telefon numarasından arayarak Suriye’ye geçtiklerini söylediğini belirten Şefik Özdemir, “Sınırı geçtiklerine inanmıyorum. Hâlâ sınırı geçmemiş olabilirler, tespit edip yakalayabilirler. 1 haftadır buralarda soruşturuyorum. Ormanlık alanda bir yerleri varmış. Neresi olduğunu bilsem gidip oraya da bakacağım. Çocuklarımı da eşimi de kandırdılar. Onlara cennetin anahtarını vereceklerini söylemişler” dedi.

AKRABALARI IŞİD’Cİ’

Eşinin yeğenleri olan Muhammet ve Yaşar T. ile enişteleri Servet G.’nin IŞİD terör örgütü üyesi olduklarını da iddia eden Özdemir, bu kişilerin de aynı anda ortalıktan kaybolduklarını söyledi. Özdemir, Servet G.’nin evine gittiğini ancak kimseyi bulamadığını belirterek, “IŞİD’e militan topluyorlar. Muhammet ve Yaşar’ın bir süre Suriye’ye gidip savaştığını da biliyorum. Ama Servet burada insanları evine toplayıp dini konuşmalar, toplantılar yapıyor. İnsanları nasıl kandırıyorlar bilmiyorum” diye konuştu.

'İŞ BULDUM’ DEDİ VE...

Özdemirler ile birlikte gittiği ortaya çıkan 16 yaşındaki S.’nin babası Ayhan Atmaca ise oğlunun zorla veya kandırılarak götürülmüş olabileceğini söyledi. Çarşamba akşamı Vedat Ö.’nün oğlunu telefonla arayarak iş bulduğunu söylediğini belirten Atmaca, “Oğlum kimliğinin lazım olduğunu söyledi. Kimliğini alıp evden çıktı. Gece eve dönmeyince hemen karakola gittim. Polisle Şefik Özdemir’in evine gittik. Oraya gittiğimizde ailesinin de kayıp olduğunu öğrendim. Oğlumun IŞİD’le işi yoktu. Yetkililerden yardım istiyorum. Oğlumun geri gelmesi için bir şeyler yapılsın” dedi.

‘FORMALARI YIRTTILAR’

Şefik Özdemir, oğulları Aydın ve Vedat’ın IŞİD ile bağlantıları olan eşinin akrabaları Muhammet T., Yaşar T. ve Servet G. ile sık sık görüştüklerini belirterek son dönemde yaşam tarzlarını değiştirmeye başladıklarını anlattı: “Futbolu çok seviyorlardı. Onları futbol kursuna gönderiyordum. Ama sonra gitmemeye başladılar. Biri Messi’nin, diğeri Ronaldo’nun formasını giyerdi. Formaları yırtıp sobada yaktılar. Eşim de çarşaf giymeye başladı.” kaynak haberturk

En Çok Aranan Haberler