HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Isparta ve Çorum'da kaza: 10 ölü

Isparta-Konya karayolunda panelvan tipi araç ile kamyonetin çarpışması sonucu 6 kişi öldü. Çorum'daki kazada da 4 kişi hayatını kaybetti.

Isparta-Konya Karayolundaki kaza, gece yarısı meydana geldi. Isparta'dan Konya yönüne giden Mevlüt Taştekin yönetimindeki 42 VA 696 plakalı panelvan tipi araç, şerit ihlali yapınca, karşı yönden gelen 54 yaşındaki Celal Demirtaş yönetimindeki vişne yüklü 32 EL 172 plakalı kamyonetle çarpıştı.

Kazada, panelvan sürücü Mevlüt Taştekin ile yanındaki Ethem Ali Kuzucuk, 43 yaşındaki Fadime Demiralay, 15 yaşındaki Tolga Demiralay ve 11 yaşındaki Betül Demiralay yola savrularak yaşamını yitirdi.

KAMYONET SÜRÜCÜSÜ SIKIŞTI

Kamyonette sıkışan sürücü Celal Demirtaş'ı kurtarmak için ise olay yerine itfaiye ekipleri sevk edildi. Şarkikaraağaç ve Yalvaç belediyelerine bağlı itfaiye ekipleri yaklaşık 2 saat sürücüyü çıkarmak için çaba harcadı. Çalışmaların sonuç vermemesi üzerine Isparta Valiliği Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nden yardım istenildi. Bu sırada bazı vatandaşlar sürücüyü çıkarmak için kepçeyle araca müdahale etmek istedi. İtfaiye ekipleri buna izin vermedi. Demirtaş, olay yerine gelen AFAD ekipleri tarafından bulunduğu yerden çıkardı. Sağlık ekiplerinin müdahale ettiği Demirtaş da kurtarılamadı.

Kazadan sonra emniyet ekipleri gerekli önlemleri alarak yolu trafiğe kapattı. Isparta-Konya karayolu kaza nedeniyle uzun süre trafiğe kapalı kaldı. İnceleme ardından cesetler morga gönderildi. (DHA)

Çorum’da kaza: 4 ölü, 1 yaralı

Çorum'un Sungurlu ilçesinde meydana gelen trafik kazasından aynı aileden 4 kişi hayatını kaybederken, 1 kişi de yaralandı.

Edinilen bilgilere göre, kaza, Sungurlu-Delice karayolunun 25. kilometresinde meydana geldi. Bursa'dan Samsun'a bayram tatilini geçirmek için giden Ramazan Korkut (36) yönetimindeki 16 P 3090 plakalı otomobil, sabah saatlerinde sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yol kenarında bulunan menfeze uçtu. Meydana gelen trafik kazasında otomobil sürücüsü Ramazan Korkut ile otomobilde yolcu olarak bulunan Şehri Korkut (80), Hatice Korkut (37) ve Salih Mert Korkut (12) olay yerinde hayatını kaybederken, Sefa Korkut (7) yaralandı. Durumu ağır olan Sefa Korkut ambulansla Sungurlu Devlet Hastanesi'ne burada yapılan ilk müdahalenin ardından da Çorum Hitit Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Olay yerinde hayatını kaybedenlerin cenazeleri, Cumhuriyet savcısının yaptığı incelemenin ardından Sungurlu Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Kazayla ilgili başlatılan soruşturma devam ediyor. (İHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler