HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İstanbul güne sisle uyandı

Sabah saatlerinde İstanbul Boğazı'nda sis etkili oldu. Görüş mesafesini düşüren sis yoğunluğu nedeniyle trafikte zor anlar yaşandı

İstanbul'da sabah saatlerinde sis yoğunluğu yaşandı. İstanbullular yeni güne sisle başladı.

Sabah saat 05.00 sıralarında sis etkili olmaya başladı. Sis nedeniyle düşen görüş mesafesinde, sürücüler yollarda ilerlemekte güçlük çekerken, Haliç Köprüsü ise görünmez hale geldi.

5 günlük hava durumu için tıklayınız...

Zor anlar yaşayan sürücüler, araçlarının sis lambalarını ve dörtlülerini yakıp ilerledi. Megakentte bugün yağış bekleniyor.

ŞUBAT AYI SICAKLIK REKORU KIRILMIŞTI

Geçtiğimiz günlerde, Karadeniz'den Ege'ye, Akdeniz'den Marmara'ya ve İç Anadolu'ya Türkiye meteorolojik değerler açısından eşine rastlanmayan bir gün yaşamıştı. Meteoroloji, Marmara'da 78 yılın en sıcak değerinin ölçüldüğünü açıklamıştı.

Uzmanlardan 2016 için sıcaklık uyarısı

İngiliz meteoroloji uzmanları geçtiğimiz günlerde, 2016 için küresel ortalama sıcaklık tahminlerini açıklamıştı. İngiliz Meteoroloji Kurumu'ndan yapılan açıklamada, iklim değişikliği ve güçlü El Nino etkisinin, 2016'da küresel ortalama hava sıcaklığını, 2015 değerlerinin üzerine çıkaracağı belirtilmişti.

Kurumun tahminine göre, 2016 yılında sıcaklık, sanayileşmeden önceki dönemin ortalama olarak 1,1 derece üzerinde olacak.

Küresel ortalama sıcaklığın gelecek 12 ayda 1961-1990 yılları arasını kapsayan dönemdekinin, 0,84 derece üzerinde olacağı tahmin ediliyor.

Paris'te düzenlenen 21. BM İklim Değişikliği Taraflar Konferansı'na katılan 195 ülke, ortalama sıcaklığın Sanayi Devrimi öncesindeki dönemin 2 derece üzerine çıkmaması, 1,5 derece yükselişle sınırlı olması gerektiği konusunda anlaşmaya varmıştı.

İklim değişikliği

İklim değişiklikleri, bilimsel olarak klimatoloji dalına göre incelenen bir tür atmosferik ya da astronomik değişikliklerdir. Atmosferdeki CO2 (Karbon dioksit), CH4 (Metan), C4H10 (Bütan) gibisera gazları ile atmosferdeki ısının çıkamamasıdır. Bu yüzden ısı enerjisi, madde partiküllerinden ya çok fazla kalıp ısının artışına neden olur; ya maddeden çabuk ayrılıp ısı kaybına neden olur; ya da periyotlu olarak değişir. Bu da Dünya, Mars, Venüs ya da söz konusu herhangi bir gezegenin iklimindeki sürekli değişimlere yol açar. Günümüzde örnek olarak, kışın havaların fazla sıcak ve nemli olması ya da yazın yüksek sıcakların geç gelmesi olabilir. İklim değişiklikleri, tamamen veya kısmen küresel ısınma sonucu olabilir.

Küresel ısınma

Küresel ısınma kimyasal etkilidir. Canlıların solunum ve boşaltım yaptıktan ve çeşitli aktiviteleirnden sonra çıkan sera gazları ile gerçekleşir. İnsanların yaptığı fabrika gibi çeşitli etkenler de kirlenmeye neden olur.

Küresel Isınma, atmosferdeki ısının orada kalmasını sağlayarak iklimlerin normalin üzerinde sıcak olmasını sağlar. Bu sayede örneğin kış mevsimi her zamankinden sıcak olabilir ya da yaz mevsimi çok sıcak olabilir.

Küresel soğuma

Dünya bir gezegen ve sönmüş bir yıldızdır. Milyarlarca yıl önce üç adet jeolojik zamandan geçerek soğudu. Bunun sonucunda buz devirleri oluştu. 2008'de yayınlanan yazarları John Lloydve John Mitchinson olan Cahillikler Kitabı adlı kitapta şu an son buzul çağında olduğumuzu belirtmiştir. Bu da hâlen 3.Jeolojik Zaman'ın etkisinde olduğumuzu gösterir.

(MYNET HABER MERKEZİ)


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler