HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İstanbul Küçükçekmece'deki cinayet güvenlik kamerasında

İstanbul Küçükçekmece'de boşanmak üzere olduğu eşi Sinem Şahin'i öldüren ve ardından intihar eden Mustafa Şahin'in yaşattığı dehşet anları kameralar tarafından görüntülendi.

İstanbul Küçükçekmece'de boşanma aşamasındaki eşi Sinem Şahin'i dün ablasının çalıştığı kuaför salonunun önünde silahla öldüren Mustafa Şahin, ardından aynı tabancayla intihar etmişti. O dehşet anları ise saniye saniye güvenlik kamerasına yansıdı.

Küçükçekmece Mehmet Akif Ersoy Mahallesi 3. Sakarya Sokak'ta dün saat 18.00 sıralarında meydana gelen olayda Mustafa Şahin, boşanmak üzere olduğu eşini silahla vurduktan sonra aynı silahla intihar etmişti. O anlar çevredeki bir işyerinin kamerasına saniye saniye yansıdı. Mustafa Şahin, görüntülerde üzerindeki kapüşonlu montuyla kuaför salonuna geliyor. Eşinin dışarı çıkmasıyla ikili burada konuşmaya başlıyor.

İNTİHAR ETTİKTEN SONRA MERDİVENDEN DÜŞÜYOR

Kapının önündeki merdivende yaklaşık bir buçuk dakika kadar süren görüşmenin ardından Şahin, önce silahıyla eşini başından vuruyor ardından da kendi başına ateş açarak intihar ediyor. Mustafa Şahin'in kendini vurduktan sonra merdivenden düşme anı ise kamera görüntülerine yansıyor. Silah seslerinin duyulmasının ardından kuaför salonunda bulunanlar ve çevredekiler durumu polise ve sağlık ekiplerine bildiriyor.

TÜRKİYE'NİN CİNAYET HARİTASI

Cinayet haberlerinin ardı arkası kesilmezken, Umut Vakfı bir araştırma yaparak il il Türkiye'nin cinayet haritasını yayınladı.

Bireysel silahlanmaya karşı mücadele veren Umut Vakfı, 2016 yılı, "Türkiye silahlı şiddet (cinayet) haritası" nı yayınladı. Basına yansıyan verilere dayandırılarak yayınlanan haritaya göre, 2016 yılında 2 bin 720 bireysel silahlı olay, ulusal ve yöresel medyaya yansıdı. Bu olaylarda, 2 bin 56 kişi öldü, bir kısmı ağır bin 961 kişi de yaralandı. 2016 yılında bireysel cinayetlerin, şiddetin haritası bölgelere göre değerlendirildiğinde; Marmara bölgesinde, basına yansıyan 246 olayla İstanbul birinci sırada yer aldı. İstanbul'u 116 olayla Bursa, 108 olayla Kocaeli, 70 olayla Sakarya, 38 olayla Tekirdağ izledi. Karadeniz bölgesinde ise Samsun ilk sırada yer aldı. Bireysel silahlı şiddet 2016 yılında arttış göstererek, ateşli silahların kullanımında önceki yıla göre yüzde 7 arttı. Silahlı olayların en çok yaşandığı il 2016'da da İstanbul oldu.

DHA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler