HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İstanbul’da 14 kilogramlık ‘Afyon sakızı’ cinsi uyuşturucu ele geçirildi

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda bulunan bir geçici depolama yerinde Afyon Sakızı cinsi toplam 14 kilo 560 gram gelen uyuşturucu madde ele geçirildi.

İSTANBUL (ANKA) - Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Sabiha Gökçen Havalimanı'nda bulunan bir geçici depolama yerinde, İstanbul Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirilen rutin kargo kontrolüne Narkotik Dedektör Köpeği de katıldı. Denetim sırasında köpek depodaki 5 koliye yoğun tepki verdi. Bunun üzerine koliler incelemeye alındı.

Bursa'dan Kanada'ya gönderilen koliler transitin gerçekleşeceği Sabiha Gökçen Havalimanına getirildi. Söz konusu koliler, diğer kargolarla birlikte geçici depolama yerine getirildi. 5 adet kapalı karton kutu içerisinde taşınan kargo muhteviyatının 50 kilogram makine parçası olarak beyan edildiği belirlendi. Kutuları açan Gümrük ekipleri ilk kontrolde; farklı çap ve uzunluklarda silindir şeklindeki makine parçalarına rastladı. Köpeğin aşırı verdiği silindirler daha sonra x-ray kontrolünden geçti. Parçaların içerisinde organik madde olduğu tespit edildi.

Makine parçalarını söken Gümrük Muhafaza ekipleri gizlenmiş halde koyu kahve renkli maddelere rastladı. Test kiti ile yapılan ön analizde bu maddenin Afyon Sakızı cinsi uyuşturucu madde olduğu anlaşıldı. Yapılan tartımda toplam 14 kilo 560 gram gelen uyuşturucu maddenin yaklaşık değerinin 73 bin TL olduğu belirlendi.

Uyuşturucu madde kaçakçılığı olayına karıştığı tespit edilen 3 kişi hakkında İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde suç duyurusunda bulunuldu.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler