HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İstanbul'da gemi kazası

İstanbul'da gemi kazası

Bostancı-Yenikapı Avşa Adası seferini yapmak üzere hareket halinde olan İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş'ye (İDO) ait deniz otobüsü, Zeytinburnu açıklarında bir yük gemisi ile çarpıştı. Kazada 40 kişinin yaralandığı bildirildi.

DENİZDEKİ FACİANIN FOTOĞRAFLARI MYNET GALERİ'DE

KAZADA YARALANANLARIN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

Denizcilik Müsteşarlığı Deniz Ulaştırması Genel Müdürlüğü Ana Arama Kurtarma Koordinasyon Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, İDO'ya ait Salih Reis-4 isimli deniz otobüsü, saat 10.50'de, Ahırkapı B3 Demir yerinde demirli bulunan Ukrayna bayraklı Semyon Rudhnev isimli gemiye çarptı.

Kaza sonrası Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne bağlı 2 adet kurtarma botu ve 1 adet römorkör olay yerine sevk edildi. Deniz otobüsü, kurtarma ekiplerinin refakatinde saat 11.25'de Yenikapı iskelesine yanaştı ve yolcu tahliyesine başlandı.

İDO Basın Danışmanı Tolga Uyar da deniz otobüsündeki yaklaşık 30-40 yaralının ambulanslarla hastanelere kaldırıldığını bildirdi.

Deniz otobüsünün kaza sonrası kendi imkanlarıyla Yenikapı'daki İDO iskelesine ulaştığını ifade eden Uyar, "Salih Reis 4" deniz otobüsünün sağ burun kısmında maddi hasar meyana geldiğini belirterek, kazayı yara almadan atlatan ve yola devam etmek isteyen yaklaşık 150-200 yolcunun ise başka bir araçla Avşa Adası'na gitmek üzere yola çıkartıldığını söyledi.

AA

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler