HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İstanbul'da milyonlarca liralık galerici vurgunu

İstanbul Kadıköy'de lüks araç satışıyla tanınan otomotiv galerisine Pazartesi akşamı gelenler büyük şokla karşılaştı.

Bağdat Caddesi'ndeki yerinden Acıbadem E-5 kenarında yeni yerine 3 ay önce taşınan galeri kapalıydı. Galerinin 26 yaşındaki sahibi M.G'ye kimse ulaşamadı. Lüks araçlarının satışı için M.G.'ye vekalet veren onlarca galerici şaşkındı.

Onların anlattığına göre 3 yıldır satışlarına aracılık eden ve paralarını zamanında vererek güvenlerini kazanan M.G. bu kez telefonlarına çıkmıyordu. Çekleri de karşılıksız çıkan çok sayıda galerici hava karardıktan sonra galeriye geldi. Vekalet verdikleri lüks araçlarını galeride bulanlar şanslıydı. Anahtarı olanlar arabalarını götürdü. Olmayanlar çekicilerle otomobillerini aldı. Araçları satılanlarsa şansızdı. İddiaya göre aynı gün çevredeki galericilerden yaklaşık 50 lüks otomobili, satış için toplayan M.G. çoğunu değerinin altında sattı. Topladığı paralarla ortadan kayboldu. Satamadığı lüks araçları da galeride bırakıp, kayıplara karıştı. Mağdurların bazıları bugün kapısına kilit vurulan ve tamamen boş olan galerinin önünde toplandı.

"PARASINI DAKİKASINDA VEREN VATANDAŞTI"

M.G.'yi, "Dakikasında parayı veren bir vatandaş" olarak tanımlayan Galerici Süleyman Öztürk, "En az 2-3 trilyon para toplamış o gün. Benim kaybım da 600 bin lira civarında" dedi.

"ADAM VURGUNU YAPIP ÇEKİP GİTMİŞ"

Pazartesi günü araçların satışı verdiklerini söyleyen bir diğer galerici Muhammed Sarıgül de yaşadıklarını, "Haber geldi, çek yazıldı. İşyerinin önüne gidelim diye haber geldi. Bir geldim, Bağdat caddesinden daha kalabalık.Adam yüz yılın en büyük vurgununu yapıp, çekip gitmiş" diye anlattı. 2.5 milyon TL kaybının olduğunu söyleyen Sarıgül henüz adli makamlara başvurmadıklarını söyleyip, " 500 bin liralık arabayı 300 bin liraya satmış. Bekliyoruz. Polise haber versek olmaz. Ya çizik atacağız üzerine ya da paramızı alacağız" diye konuştu.

Pazartesi akşamı galeriye gelip araçlarının peşine düşen esnaflardan Karaoğlu da, "Apar topar diğer mağdur esnaf arkadaşlarla buraya geldik. Burada müthiş bir kalabalıkla karşılaştık. Arabası olanlar anahtarlarıyla arabalarını aldılar buradan. Satışını verenler zaten yandı. Anahtarı olmayanlar da çekicilerle araçlarını alıp götürdüler buradan" diye konuştu.

MİMAR DA MAĞDUR

Mağdur olan sadece galericiler değil, lüks otomobil galerisinin iç ve dış tadilat işlerini yapan Mimar Tekin Tombul da bugün kapalı dükkanın önündeydi. Yaklaşık 250 bin lira harcadığını, kendisinin de bulabildiği malzemeleri alarak götürdüğünü söyleyen Tombul, " Herkes arabaları götürüyordu. Biz de kendimizin yaptığı masaydı sandalyeydi onları aldık. Ben haberi aldığımda direkt kendisini aradım, telefonlar kapalı. Ulaşılamıyor. O gün ciddi satışlar yapmış. 50 tane araba satıldığı söyleniyor. Evinin satışını yapmış ondan sonra sırra kadem bastı. Burada herkes gibi biz de dolandırıldık. Öyle bir güven arz ettiki, bütün mobilyalar ithal, bir tane koltuğa biz 10 bin lira para verdik. Bir tane bibloya 5 bin lira para verdik. Bu tek başına bir çocuğun yapacağı şi değil, bence bu bir şirket" şeklinde konuştu.

KİRASINI ZAMANINDA ÖDEMİŞ

Galerinin bulunduğu dükkanın mal sahibi İlhan Kurt ise kayıplara karışan kiracısından memnundu. Kirayı zamanında ödediğini ve hiç aksatmadığını söyleyen Kurt, " Bir süre bekleyeceğim, gelmezse tahliye isteyeceğim" dedi.

"50 MİLYON DOLANDIRDI"

Birbirlerinden habersiz çok sayıda galerici toplam sayısını bilmedikleri lüks araçlarının satışını M.G.'ye verdikleri için kayıp paranın ne kadar olduğu kestirilemiyor. Dolandırılan paranın 20 milyon olduğunu söylen de var. 50 milyon diyen de.

VİDEOSU ORTAYA ÇIKTI

İHA'nın haberine göre galericileri dolandırarak ortadan kaybolduğu iddia edilen Mert G.'nin sosyal medyada dansözlere para takarken çekilmiş görüntüleri de ortaya çıktı. (AJANSLAR)


En Çok Aranan Haberler