HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İstanbul'daki çatışmanın nedeni belli oldu

Kağıthane'de dün akşam 2 kişinin öldüğü, 5 kişinin de yaralandığı silahlı çatışmanın, kapı önünde oturma nedeniyle yaşanan bir kavgayla başladığı ortaya çıktı.

Olayla ilgili 1'i 18 yaşından küçük 8 kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgilere göre, dün akşam saat 21.00 sıralarında Gültepe Talatpaşa Caddesi üzerinde meydana gelen çatışmanın, kapı önünde oturma nedeniyle yaşanan bir kavgayla başladığı ortaya çıktı. İddiaya göre olayda, ellerinde silah bulunun bir grup, Akçil Sokak'taki bir derneğe ateş açtı. Yardımlaşma derneğinde bulunanların karşılık vermesiyle çatışma çıktı. Sokaktaki grupta yer alan Osman Kök (34) ve Murat Yavi (26) hayatını kaybederken, Burak Ataç (23) ile dernekte bulunan Umut Fırat (26), İbrahim Koçyiğit (29), Yunus Emre Aksakallı (40) yaralandı. Çevredekilerin bilgi vermesi üzerine kısa süre sonra gelen sağlık ekipleri, 4 yaralıyı Okmeydanı Eğitim ve Araştırma, Şişli Hamidiye Etfal ve Gaziosmanpaşa Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürdü.

OLAYA KARIŞAN 1'İ ÇOCUK 8 KİŞİ GÖZALTINDA

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği'nce olaydan kısa süre sonra çalışma başlatıldı. Güvenlik güçlerince yapılan inceleme ve araştırmada, çatışmaya karışan bazı şüpheliler belirlendi. Bulundukları adresleri tespit edilen 1'i 18 yaşından küçük olmak üzere 8 kişi gözaltına alındı. Şüpheliler Gayrettepe'deki Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

OLAYIN KAPI ÖNÜNDE OTURMA KAVGASIYLA BAŞLADIĞI İLERİ SÜRÜLÜYOR

Soruşturmada, olayın sebebi de ortaya çıktı. İddiaya göre dernek üyeleri ile aynı mahalledeki bir grup arasında dernek binası önünde oturma nedeniyle bir süre önce husumet yaşandı. Benzer bir olay dün tekrar edince, bina önünde oturan bir genç, dernektekiler tarafından darp edildi. Akşam yaşanan çatışmanın fitilini bu olayın ateşlediği öne sürüldü.

Diğer yandan çatışmadan haberdar olan ve hastaneye koşan yaralı yakınları arasında da kavga yaşandı. Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan müdahalede 24 kişi gözaltına alındı.

(İHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler