HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İşte İzmir adliyesindeki saldırıda şehit olan kahraman polis

İzmir adliyesinde yapılan saldırıda şehit olan polis Fethi Seki'nin teröristleri fark ederek durdurmak istediği, o anda aracın patlatıldığı ve polis sayesinde büyük bir faciadan dönüldüğü belirlendi.

İşte İzmir adliyesindeki saldırıda şehit olan kahraman polis

İzmir'de bugün dehşet dolu saatler yaşandı. Hain teröristler, Bayraklı Adliyesi önünde bombalı araç patlattı. Bir adliye çalışanı ile bir polis şehit oldu.

İzmir'de adliye saldırısında Şehit polis Fethi Sekin teröristlerin adliye girmesini hayatı pahasına önleyerek bir kahramanlığa imza attı.

Şehit trafik polisinin Adliye önündeki bölgede görevli olduğu ve teröristleri fark edince araçlarını durdurduğu, teröristlerin araçlarından inerek kaçma istediği sırada silahını çekerek hainlerden birini orada öldürdüğü, sonrasında ise şehit düştüğü öğrenildi.

ŞEHİT FETHİ POLİS KATLİAMI ÖNLEDİ

Bombalı araçla dikkat dağıtarak kalaşnikoflarla adliyede katliam yapmak isteyen teröristlerin yapmak istediği büyük katliamı, teröristleri ilk fark eden ve çatışmaya giren, ardından çıkan çatışmada şehit düşen Fethi Sekin adlı kahraman polisimiz önledi.

İzmir Valisi Erol Ayyıldız, "Polis kardeşimiz şehit oldu ama birçok can kaybı olmasını engelledi" diye konuştu.

Polisin Facebook adresinde yakınları tarafından paylaşılan gönderiler;

3 YIL ÖNCE ÖLÜMDEN DÖNMÜŞTÜ

İzmir'de adliye önündeki patlamada teröristlerle son mermisine kadar çatışmaya giren ve şehit düşen trafik polisi Fethi Sekin, 2014 yılında da ölümden dönmüştü.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şubesi'nde motosikletli 'Şahinler' timlerinde görevli polis memuru Fethi Sekin, caddeden karşı tarafa geçmek için hamle yapmış, bu sırada, bir duruşma için adliyeye gelen 16 DO 044 plakalı otomobilin sürücüsü, tek yön olan yolda manevra yapınca, karşıya geçmeye çalışan Sekin'e çarpmıştı.

Çarpmanın etkisiyle havaya savrulup takla atan trafik polisi Sekin, sevk edilen ambulansla Ege Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırılıp tedaviye alındı. Kazadan dolayı belinde ve sırtında zedelenmeler meydana gelen Sekin'e 5 gün 'iş göremez' raporu verilmiş, kaza anı güvenlik kamerası görüntülerine de yansımıştı.

55 GÜN ÖNCE ANNESİNİ KAYBETMİŞ

İzmir Adliyesi'nin hakim ve savcıların kullandığı C Kapısı önüne mesai çıkışı sırasında bomba yüklü araçla gelen PKK'lı teröristlerce çatışırken şehit olan ve katliamı önleyen polis memuru Fethi Sekin'in Elazığ'ın Baskil ilçesi nüfusuna kayıtlı olduğu, annesi Hatun Sekin'i 55 gün önce kanserden kaybettiği ortaya çıktı.

İzmir Adliyesi'ne yönelik bombalı araç ile gerçekleştirilen terör saldırısında teröristleri fark ederek onlarla çatışmaya girip, katliamı önlerken şehit olan trafik polisi Fethi Sekin'in Elazığ'ın Baskil İlçesine bağlı Doğancık Köyü nüfusuna kayıtlı olduğu belirtildi.

Şehit polis Sekin'in 62 yaşındaki annesi Hatun Sekin'i 55 gün önce kanserden dolayı kaybettiği ve 66 yaşındaki babası Mehmet Zeki Sekin'in de eşini kaybetmesinden sonra İzmir'deki oğlunun yanına gittiği belirtildi. 6 kardeşi olan ve 8 yıldır İzmir'de bulunan şehit polis memuru Fethi Sekin'in cenazesinin de Baskil İlçesine bağlı Doğancık Köyüne getirilip toprağa verileceği belirtildi.

KATİP DE ŞEHİT OLDU

İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Doğru, saldırıda şehit olan adliye memurunun Katip Musa Can, şehit polisin ise isminin Fethi olduğunu söyledi.

Başsavcı Doğru, saldırının ardından açıklamada bulundu. Doğru, Fethi isimli bir polis memurunun şehit olduğunu ifade ederek, şehit adliye memurunun mübaşir değil, Katip Musa Can olduğunu söyledi. Doğru, "Şehit polisimiz Fethi isimli, adliyemizin önünde 8-10 yıldır trafiği tanzim eden sevdiğimiz bir arkadaşımızdı. Allah rahmet eylesin. Başımız sağ olsun. Yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum" dedi.

Doğru, soruşturmanın sürdüğünü ifade ederek, soruşturmanın selameti açısından daha fazla bilgi paylaşımında bulunmadı.

YARALILARIN İSMİ BELLİ OLDU

İzmir’deki terör saldırısında yaralanan 4 kişinin ismi belli oldu. Yaralılardan durumu ağır olan, Avukat Bülent Karagöz (Vatan Partisi Konak İlçe Başkanı) Avukat Gökhan Merthol, Avukat Cansu Güler, polis memuru Mehmet Ali Gökçe olarak belirtildi.


En Çok Aranan Haberler