HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İstiklal Caddesi'nde patlama: Nedeni canlı bomba

İstiklal Caddesi'nde meydana gelen patlamada 1'i terörist 5 kişi öldü. 7'si ağır 46 kişi yaralandı

İstiklal Caddesi'nde saat 11.00 sularında patlama meydana geldi. Sivil ve resmi araç giriş çıkışı yasaklandı. Patlama Balo sokakta gerçekleşti. Patlamanın nedeni canlı bomba saldırısı. İstanbul Valisi Vasip Şahin, Beyoğlu'nda kaymakamlık önünde canlı bomba saldırısı meydana geldiğini belirterek, olayda canlı bombayla birlikte 5 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

ÖLENLERİN 3'Ü İSRAİLLİ, 1'İ İRANLI

Sağlık Bakanı ise 46 kişinin yaralandığını, yaralılardan 12'sinin yabancı uyruklu olduğunu açıkladı. Patlamanın gerçekleştiği saatte ölü sayısı önce 2 olarak açıklandı ancak, hastanelerdeki yaralıların vefatıyla birlikte ölü sayısı 5'e yükseldi. Ölenlerden biri canlı bomba....İstiklal Caddesi'ndeki canlı bomba saldırısında hayatını kaybeden 4 kişiden 3'ü nün İsrail 1'i nin de İranlı olduğu belirlendi. Ölenlerin isimleri şöyle;Simha Siman Demri, Yonathan Suher, Avraham Godman (İsrail)Ali Rıza Khalman (İran)

YARALILAR ARASINDA İSRAİL VATANDAŞLARI DA VAR

Yaralılar arasında 3'ü İsrail olmak üzere 12 yabancı uyruklu kişiler de var. Patlama saat 11.00 sularında meydana geldi. İstiklal Caddesi'ndeki patlamada yaralananlar hastanelere çeşitli getirildi. 1'i ağır 5 kişi, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi, 2'si ağır 10 yaralı Şişli Etfal Eğitim ve Hastanesi'ne, 2 yaralı ise Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirildi. Taksim İlkyardım Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne ise 3 kişi getirildi.

BAKAN DOĞRULADI

İsrail Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Emmanuel Nahshon da İstiklal Caddesi'nde düzenlenen canlı bomba saldırısında yaralananlar arasında İsrail vatandaşları olduğunu doğruladı. Ancak Nahshon, yaralanan İsraillilerin sayısı ya da durumları konusunda net bir bilgisi olmadığını ifade etti.

YARALILARDAN 2'Sİ ÇOCUK

İstiklal Caddesi'ndeki patlamada yaralananlar hastanelere getirildi. Yaralıların sayısı ve getirildikleri hastaneler şöyle:

Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi, 1'i ağır 5 yaralı
Şişli Etfal Eğitim ve Hastanesi : 2'si ağır 10 yaralı
Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirildi. 2 si çocuk 6 yaralı
Taksim İlkyardım Eğitim ve Araştırma Hastanesi : İsrail vatandaşı 3 yaralı

ÖLENLERDEN ÜÇÜ İSRAİL VATANDAŞI

Taksim İstiklal Caddesi’nde meydana gelen canlı bomba saldırısındaki Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan yaralıları ziyaret eden Sağlık Bakanı Yardımcısı Ahmet Baha Ötüken ziyaret etti.

Hastanede yaklaşık yarım saat kalan Ötüken çıkışta basın mensuplarının sorularını yantladı. Ötüken "Yaralıların durumları çok şükür iyi. İyileşmelerini bekliyoruz. 7 yaralı var. 1 kişi taburcu, 1 kişi ise hayatını kaybetti" dedi.

Ölen kişi hakkında bilgi veren Ötüken, "Hastaneye gelen yaralılardan biri yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Ölen İsrail vatandaşı. İsmi ise Simha Demri dedi. Baş sağlığı diliyoruz" diye konuştu.

SAĞLIK BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Sağlık Bakanlığı, "İstanbul Taksim İstiklal Caddesi'nde gerçekleşen patlama olayı sonrasında 112 Komuta Kontrol Merkezimize ilk çağrı saat 10.58 itibariyle gelmiş olup, saat 11.04'de ambulanslarımız olay yerine ulaşmıştır. 28 adet 112 ambulansı ile olay yerindeki yaralılara müdahale edilmiş ve hastanelere nakiller gerçekleştirilmektedir" açıklamasında bulundu.

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, yaralılardan 12 kişinin yabancı uyruklu olduğunu da belirtti.

PATLAMA ANI GÜVENLİK KAMERASINDA

**GÖRGÜ TANIKLARI PATLAMA ANINI ANLATTI** İstiklal Caddesi'nin yaşanan patlama anını iki görgü tanığı anlattı. Bir görgü tanığı istiklal Caddesi'nde yürüdüğü sırada arkasında patlama sesi duyduğunu ve yaralılar gördüğü belirtti. Görgü tanığının diğeri ise ölü ve yararlılar olduğunu ve çığlık sesi olduğunu belirterek gözyaşlarına boğuldu. ​ **GİRİŞ ÇIKIŞLAR KAPATILDI** Polis, caddeyi giriş-çıkışlara kapatırken, patlamanın meydana geldiği alanı güvenlik çemberi içine aldı. Taksim'e resmi araçlar, polis, itfaiye ve ambulans dışında araç girişine izin verilmedi.
İstiklal Caddesi üzerinde gün boyu helikopter uçuşu gerçekleştirildi. İstiklal Caddesi'ne çıkan tüm giriş çıkışlar kapatıldı, bölgeye kimse sokulmadı. ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/1442024/640xauto.jpg)
Mynet Youtube

En Çok Aranan Haberler