HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İtalya'ya kaçmayı planlayan 160 kaçağı jandarma yakaladı

Çanakkale'nin Biga İlçesi Karabiga Beldesi ile Aksaz Köyü arasında sahilde 'Kılıçbalık' adlı gemiyle yasa dışı yollardan İtalya'ya gitmeyi planlayan Suriye ve Pakistan uyruklu 160 kaçak yakalandı.

İtalya'ya kaçmayı planlayan 160 kaçağı jandarma yakaladı

Jandarma ekipleri, 17 Eylül 2016 günü saat 21.30 sıralarında Biga İlçesi Karabiga Beldesi ile Aksaz Köyü arasında kalan sahil şeridinden 18-19 metre uzunluğundaki gemi ile İtalya'ya kaçak gönderileceği bilgisini aldı. Elde edilen bilgiler doğrultusunda Çanakkale İl Jandarma ve Biga İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından oluşturulan özel bir ekip ile Karabiga Beldesi Cendere, Deniz Feneri, Fırıncık mevkiinde aramalar yoğunlaştırıldı. Gece boyunca sarp arazide yapılan aramada 135 Suriye, 25 Pakistan uyruklu olmak üzere toplam 160 kaçak karada yakalandı. Kaçakları İtalya ya götürmek üzere Karabiga Beldesi Cendere Deniz Feneri Fırıncık açıklarına geldiği belirlenen 'Kılıçbalık' isimli gemi yakalanarak römorkörler vasıtasıyla Karabiga Limanı'na çekilip, Liman Başkanlığı'na teslim edildi.

Yakalanan kaçaklardan Suriyeli olan 135'i kayıtlı oldukları İstanbul'a gönderilirken. Afganistan uyruklu 25 kaçak ise Ayvacık İlçesindeki Yabancıları Geri Gönderme Merkezi'ne teslim edildi.

(DHA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler