HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İzmir'de 117 kaçak yakalandı!

İstanbul'dan üç minibüsle yola çıkarak İzmir üzerinden kaçak yollarla Yunan adalarına geçmek istedikleri öne sürülen, 117 kaçak, polisin düzenlediği operasyonla yakalandı.

İstanbul'dan üç minibüsle yola çıkarak İzmir üzerinden kaçak yollarla Yunan adalarına geçmek istedikleri öne sürülen, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu toplam 117 kaçak, polisin düzenlediği operasyonla yakalandı. Minibüslerde 94 can yeleği bulundu.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti Büro Amirliği ekipleri, İstanbul'dan bir grup kaçağın kente getirilip buradan da kaçak yollarla Yunan adalarına geçirileceği ihbarını aldı. Harekete geçen polis, kaçakların İzmir'e getirileceği 3 ayrı minibüsün plakasını tespit etti. Minibüsleri takibe alan polis, Çeşme yönüne giden 3 minibüsü Narlıdere gişeleri yakınında durdurdu. 3 minibüste yapılan aramalarda, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 74'ü Afganistan, 36'sı Suriye, 4'ü Myanmar ve 3'ü Pakistan vatandaşı olmak üzere toplam 117 kaçak ile A.B., T.A. ve Ş.D. adlı Türk vatandaşları yakalandı.

Minibüste yapılan aramada 94 can yeleği ele geçirildi. Can yelekleri sayısının kaçakların sayısından az olması dikkat çekti. Kaçaklar Yabancılar Şubesi ekiplerine temsil edilirken, işlemlerin tamamlanması ardından adliyeye sevk edilen şüpheliler A.B., T.A. ve Ş.D. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

(DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler