HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İzmir’de cübbelilerden ’yılbaşı kutlama’ bildirisi

İzmir'de sarıklı, sakallı ve cübbeli kişiler, "Dünyayı kan gölüne çeviren Hıristiyanların geleneği olan yılbaşını kutlamıyoruz... Çünkü biz Müslümanız" yazılı bildiri dağıttı

İzmir’de cübbelilerden ’yılbaşı kutlama’ bildirisi

Yılbaşı öncesi iki gün boyunca İzmir’in Bornova ve Konak ilçelerinde yayaların yoğun olduğu Konak Meydanı, Basmane, Kıbrıs Şehitleri Caddesi, metro istasyonu çıkışlarında sakallı, sarıklı, cübbeli bazı kişiler ’Yılbaşını Kutlamıyoruz’ başlıklı bildiri dağıttı.

’Sıla Vakfı İzmir’ imzalı bildirilerin iki sarıklı ve cübbeli kişi tarafından 31 Aralık’ta da Konak Meydanı ve Kemeraltı’nda dağıtıldı.

İzmir’in simgesi tarihi Saat Kulesi, Valilik, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bulunduğu Konak Meydanı’nda dağıtılan bildirileri bazı kişiler almadığı, bazılarının ise alıp okuduğu görüldü. Cübbeli ve sarıklı kişiler yılbaşı alışverişinin yoğun olduğu Kemeraltı’nda dağıtımı sürdürdü.

Önyüzünde "Dünyayı kan gölüne çeviren Hıristiyanların geleneği olan Yılbaşını kutlamıyoruz... Çünkü biz Müslümanız" yazılı bildiride, "Sırf Müslüman oldukları için Afganistan’da, Gazze’de, Myanmar’da, arakan’da Filipinler’de, Çeçenistan’da, Irak’ta ve Suriye’de bütün dünyanın gözleri önünde Müslümanlar öldürülmekte ve sen, katillerin yılbaşını kutlarken onlar da Müslümanları öldürmeye devam edecek. Yılbaşı adetinin sahibi Hıristiyanlar işkencelerle Müslümanları inim inim inlettiler. Bunları unuttun mu? Bunlar kanına dokunmuyor mu?" ifadeleri yer aldı.

Bildiride ayrıca "O Hıristiyanlar bize uyuyorlar mı? Neden biz hep onlara uyuyoruz? Onlar bizim dini bayramlarımızın hangi birine uyuyor ve kutluyor. Hiç Müslüman olmayan birini Kurban Bayramı’nda kurban keserken gördünüz mü? Ramazan Bayramını kutlarken gördünüz mü? Tabii ki hayır!" cümleleri dikkati çekti.

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNDEN YILBAŞI PROTESTOSU

Dün de, Anadolu Gençlik Derneği üyesi bir grup üniversite öğrencisi, Beyazıt Meydanı'nda yılbaşı kutlamalarını protesto etmiş, ‘Müslüman Noel Kutlamaz’ ve ‘Edep Yahu’ yazılı pankart ve dövizler açan grup, Kur'an-ı Kerim okuyup, basın açıklaması yapmıştı.

"İNSANLARIN ÜZERİNE BOMBALAR YAĞARKEN, SEN EĞLENEMEZSİN"

Grup adına açıklamada bulunan Anadolu Gençlik Derneği İstanbul Üniversitesi Beyazıt Kampüsü Başkanı Muhammet Kılıç, “Doğuda yaşam savaşı varken batının yılbaşı telaşına ortak olamazsın. Allah'ın bizleri kardeş ilan ettiği insanların üzerine bombalar yağarken, sen eğlenemezsin. Kardeşlerin açlıktan ölürken, İslam Medeniyeti'nin tesis edildiği topraklardan, öz yurtlarından, vatanlarından kaçmak zorunda kalıp, denizlerin bilinmezliklerinde kaybolurken veya minicik bir yavrunun bedeni kıyımıza vururken sen eğlenemezsin. Suriye, Irak, Yemen kan gölüne çevrilmiş, Mısır'ın seçilmiş meşru cumhurbaşkanı Muhammed Mursi 900 gündür Mısır zindanlarında tutulurken, Bangladeş’te Müslüman kardeşlerin zalim yönetim tarafından tek tek idam edilirken, hele de vatanın doğusu harp meydanına dönmüş sanki bir projeye yem edilecek gibi kaynatılırken, sen yılbaşı kutlayamazsın” demişti.

(DHA/İHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler