HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İzmir'de facia: 5 ölü

İzmir'de iki otomobilin kafa kafaya çarpışması sonucu 5 kişi öldü, 7 kişi yaralandı. Burçin Hansoy’un, bir ay önce yabancı uyruklu eşi Judith Hansoy’yla yaşamını birleştirdiği ortaya çıktı.

Kaza, saat 07.00 sıralarında, Kalabalak yolu Sağlık Ocağı durağı girişinde meydana geldi.

Çeşme’den İzmir yönüne giden Bekirhan Doğaner’in kullandığı, içerisinde Kerem Altan, İbrahim Okuroğlu, Murat Güvenir, Figen Deniz ve Seçil Seçen’in bulunduğu 35 PPA 09 plakalı otomobil, iddiaya göre, hatalı sollama yaptı. Opel marka otomobil karşı yönden gelen Erkut Pekingör’ün (33) kullandığı Tofaş Şahin model otomobille kafa kafaya çarpıştı. Çarpışmayla birlikte otomobiller savrulurken, ortalık savaş alanına döndü. İlk belirlemelere göre şeridinde gittiği belirtilen Tofaş Şahin marka 35 PV 119 plakalı otomobildeki sürücü Erkut Pekingör yaralı kurtarılırken, bu araçtaki eşi Dilek Pekingör (26), Selin Ergan (21), Barış Hansoy (21), ağabeyi Burçin Hansoy (28) ile Mehmet Irkın (21) olay yerinde öldü.

Kazada yaralanan Bekirhan Doğaner, Figen Deniz Bozyaka, İbrahim Okuroğlu, Emre Kerem Altan ve Murat Güvenir Dokuz Eylül, Seçil Seçen ve Erkut Pekingör ise Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Yaralılardan ikisinin hayati tehlikesinin bulunduğu, diğerlerinin durumunun iyi olduğu bildirildi.

PİKNİK YAPACAKLARDI

Yaralı Erkut Pekingör’ün, yaşamını yitiren Dilek Pekingör ile iki yıl önce evlendiği ortaya çıktı. Erkut Pekingör’ün, otomobilde ölen arkadaşlarıyla tavuk yetiştiriciliği yaptıkları öğrenildi. Pekingör’ün bayramı fırsat bilip kendisi ve arkadaşlarına iki gün tatil verdikleri, eşi ve arkadaşlarını da alıp Karaburun İlçesi’ne denize girip piknik yapmak için gittikleri öğrenildi. Ölenlerin dün de Urla’da trafik kazasında yaralanan arkadaşlarını ziyaret edip döndükleri de öğrenildi. Yaşamlarını yitiren Hansoy kardeşlerin babaları Sedat Hansoy’un da geçirdiği bir trafik kazasında yaralandığı, bacaklarını kullanamadığı ancak buna rağmen çalışarak evlatlarını okutmak için uğraştığı kaydedildi.

Kazanın, olay yerini gören bir marketin güvenlik kamerası tarafından da kaydedildiği ortaya çıktı.

İzmir’in Urla İlçesi’nde, bayram tatili fırsatıyla pikniğe giden, 12 kişinin içinde olduğu iki ayrı otomobilin çarpışması sonucu kardeşi Barış Hansoy’la birlikte ölen Burçin Hansoy’un, bir ay önce yabancı uyruklu eşi Judith Hansoy’yla yaşamını birleştirdiği ortaya çıktı. Motosiklete düşkünlüğüyle bilinen Burçin Hansoy eşine yaptığı evlenme teklifini de sosyal paylaşım sitesi Facebook’ta paylaşmıştı.

Kazada iki oğlunu da kaybeden, kendisi de yıllar öncesinde geçirdiği trafik kazasından sonra koltuk değneğine mahkum olan Sedat Hansoy, cenazelerin tutulduğu Urla Devlet Hastanesi’nde sinir krizleri geçirdi. Yakınları tarafından güçlükle teskin edilen Sedat Hansoy, "Fidanlarım gitti, bu acıya nasıl dayanırım"

Diğer ölenlerin aileleri de, gözyaşlarına boğuldu. Ölenlerden Selin Ergan’ın da ailesinin Isparta’nın Yalvaç İlçesi’nde yaşadığı, ailesinin bayram tatili teklifini kabul etmeyip kentte kaldığı öğrenildi. Cenazelerin işlemlerinin tamamlanmasının ardından ailelerine teslim edileceği, yaralıların da tedavilerinin sürdüğü bildirildi.

ALKOL ÇIKMADI

Bu arada polisin soruşturmasında, iki otomobilin sürücüsünün alkollü olmadıkları, kazanın hatalı sollamadan kaynaklandığı belirlendi. Ancak bazı görgü tanıkları, 35 PPA 09 plakalı otomobilin sürücüsünün kendi şeridinde değil de karşı şeritte ters yönden ilerlediğini, ölen 5 kişinin içinde bulunduğu 35 PV 119 plakalı otomobilin şoförünün kurtulmak istemesine rağmen kafa kafaya çarpışmayı engelleyemediği vurgulandı.

BÖLGE SAKİNLERİ ŞİKAYETÇİ

Beş kişiye mezar olan yolun çevresinde oturan bölge sakinleri, benzer birçok kazanın meydana geldiğini ancak bir türlü önlem alınmadığını belirtti. Vatandaşlar, çift geliş çift gidiş olan dört şeritli yolun ortasında refuj bulunmamasının bu tip kazalara davetiye çıkardığını ya sinyalizasyon sistemi yada kavşak yapılarak önlem alınmasını istedi. Bölge sakinleri, ayrıca, bu tip önlemlerin olmaması nedeniyle araçların ana yola çıkışında ve yayaların karşıya geçmelerinde büyük sıkıntılar yaşandığını dile getirdi.

(DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler