HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İzmir’de yeni bir aylan bebek faciası

Muğla'nın Bodrum ilçesinde kıyıya vuran Suriyeli Aylan bebeğin acısı hala akıllardan çıkmazken, İzmir'in Çeşme ilçesinde de sığınmacı bir çocuğa ait ceset bulundu

İzmir’de yeni bir aylan bebek faciası

Edinilen bilgiye göre, yürekleri dağlayan olay, Çeşme ilçesi Çiftlik Mahallesi'nde meydana geldi. Pırlanta Plajında kıyıya vuran sığınmacı bir kız çocuğuna ait cesedi gören vatandaşlar şaşkına döndü. Gördüğü olay karşısında şoke olan vatandaşlar, hemen durumu jandarma ekiplerine bildirdi. 5 yaşında olduğu tahmin edilen çocuğun acı hali ise mültecilerin durumunu gözler önüne serdi.

Bodrum ilçesinde Aylan bebekle aynı kaderi paylaşan minik çocuğun cesedi, Cumhuriyet Savcısı'nın incelemenin ardından otopsi yapılmak üzere İzmir Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

İSMİ ÖLDÜĞÜ SAHİLDE YAŞATILACAK

Bodrum Belediyesi, yüzükoyun yatan cesediyle bütün dünyayı sarsan 3 yaşındaki Aylan Kurdi'nin ismini, yaşamını yitirdiği plaja verilmesi kararını aldı. 8 gündem maddesinin görüşüldüğü 2015 yılının son toplantısında, Suriyeli Aylan Kurdi'nin adının hayatını kaybettiği plaja verilmesi önerildi.

MHP'li meclis üyelerince verilen önergede, "Ülke ve dünya barışına katkıda bulunması adına Ege sularında ölen ve cansız bedenini Bodrum kıyılarına vuran 2 yaşındaki Suriyeli Aylan Kurdi adlı bebeğin yaşamını kaybettiği plaja adının verilmesi ve hürriyeti temsil edecek bir heykelin o plaja dikilmesi" ifadesi yer aldı.Konuyla ilgili açıklamada bulunan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, önerinin iyi niyetli bir öneri olduğunu, aynı görüşleri paylaştığını ifade etti.

Kocadon, "Bodrum Belediyesi zaten bu çalışmayı yapıyor. Ben bu önergeyi iyi niyet önergesi olarak kabul ediyorum. Burada oylamaya sunarsak, evet ya da hayır konusuna getirmek istemiyorum. Açık ve net söylüyorum. Çünkü bu hepimizin sorunu. İnsanlık aleminin sorunu. Bir önerge verilerek bir siyasi partiye mal olmasını istemiyorum. Bu önerge bizden geçer" diye konuştu.

MHP'li üyelerin "Bu önerge sizden de gelirse bizden de geçer" demeleri üzerine Kocadon, önergeyi oya sundu. Önerge oy birliğiyle kabul edildi.

(İHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler