HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İzmir'deki kadın cinayeti

İzmir'de dün ikinci kocası tarafından dün gece 10 yerinden bıçaklanarak öldürülen genç kadının tehdit edildiği ve bir çok kez emniyete şikayette bulunduğu öğrenildi.

İZMİR (İHA) - İzmir'de dün ikinci kocası tarafından dün gece 10 yerinden bıçaklanarak öldürülen genç kadının tehdit edildiği ve bir çok kez emniyete şikayette bulunduğu öğrenildi.

İzmir'in Bornova ilçesinde, şiddet nedeniyle boşanmak istediği S.Ç. tarafından bıçaklanarak öldürülen Ferdane Çöl'e, İzmir Adli Tıp Kurumu'nda otopsi yapıldı. Otopside, Ferdane Çöl'ün, vücudunun on ayrı yerinden bıçaklanarak öldürüldüğü belirlendi. Otopsinin ardından cenazesi, İzmir Mezarlıklar Müdürlüğü'ne kaldırılan Çöl'ün, Tokat'taki yakınlarının kente gelmesinin ardından, yarın, toprağa verileceği öğrenildi.

İlk eşinden şiddet gören, boşanmak istediği kocası tarafından öldürülen Ferdane Çöl'ün, yaşadığı sıkıntılar nedeniyle çocuklarıyla yeni bir hayat kurmak istediği, bulunduğu ortamdan kurtulmak için Altındağ Semti'nde bir ev kiraladığı ve birkaç gün sonra geçici olarak yuvaya verdiği çocuklarını da yanına alarak taşınacağı öğrenildi.

6 AY YAKLAŞMAMA KARARI VAR

Ferdane Çöl'ün bugüne kadar, her yaşadığı olayın ardından 3'ü tehdit, aralarında kasten yaralama, hakaret ve darp konuları olmak üzere 7 kez polise başvurup şikayetçi olduğu ortaya çıktı. Kendisi de olmak üzere, avukatı Asil Özçelik'le de Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunan Çöl'ün, koruma talebinde bulunduğu ileri sürüldü. Süren davalardan birinde, Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nin, S.Ç.'ye, "bipolar affektif bozukluk" tanısı koyduğu öğrenildi. 7'inci Aile Mahkemesi'nde devam

eden davada ise, S.Ç. ve kardeşi M.Ç.'ye, Ferdane Çöl ve ailesine, altı ay yaklaşmama cezası verildiği bildirildi.

Ferdane Çöl'ün avukatı Asil Özçelik, "Yaklaşmama cezasının ardından Ferdane Çöl'ün koruma talebi de uygun görüldü. Bu yaklaşık bir ay önce verilmiş bir karar. Fakat bu kararın uygulanması prosedürlere bağlı olabilir. Polise de tebliğ edilip edilmediğini bilmiyorum" dedi. Emniyet yetkilileri ise, Ferdane Çöl'ün korunmasına yönelik herhangi bir tebliğin kendilerine gelmediğini bildirdi.

27 Ekim'de boşanma davaları olduğu söyleyen baba Fikret Maviş "Analaşamadılar boşanma davaları vardı. Tazminat almayacaksınız dedi. Benim kızımı tehdit ettiler, asarız, keseriz diye sürekli tehdit ettiler. En sonunda tehdidi yerine getirdiler. Kızım defalarca dilekçe verdi." Diye konuştu. Olayın şokunu üzerinden atamayan acılı kardeş Birdane Çam ise, on beş gündür ablasının kendisiyle birlikte kaldığını ve olay günü S.Ç. geldiğinde ablasını göndermek istediğini söyledi. Ablam çok iyi bir insandı diye

konuşan Çam " Bende gitmek istedim ama ablam 'sen bekle' dedi. Bende bekledim. Aslında anlamalıydım. Eniştem gözümün içine baka baka ben senin kardeşini öldürmeye gidiyorum dedi. Ablamı bırakmamalıydım onunla" diye feryat etti.

Öte yandan, gözaltına alınan zanlıların ifadeleri tamamlandı. S.Ç.'nin ifadesinde pişman olduğunu söylediği öğrenildi. Gözaltına alınan S.Ç. ile birlikte İ.M., A.D., H.M., C.İ., B.İ. emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler