HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İzmirli çocuk yağmuru fırsata çevirdi

İzmir'de aniden bastıran sağanak yağış vatandaşlara zor anlar yaşattı. Küçük bir çocuk ise bisikletiyle, insanları karşıya taşıma karşılığında para kazandı

İzmir'de öğle saatlerinde başlayan yağış, etkisini arttırıp sağanağa döndü. Yaklaşık yarım saat etkili olan sağanak yağmurda, özellikle Alsancak Semti'ndeki sokaklar suyla kaplandı.

Araçlar su birikintilerinden güçlükle geçince, uzun kuyruklar oluştu. Bu da trafiğin kilitlenmesine yol açtı.

Meteoroloji Müdürlüğü'nün sağanak yağmur uyarısına rağmen, gün boyu güneşli havaya aldanıp hazırlıksız yakalananlar da oldu. Birçok kişi, ıslanmaktan kurtulamadı. Bazı kişiler de apartman saçakları ve işyerlerinin tentelerinin altlarına girip ıslanmamaya çalıştı.

Alsancak'ta bazı kişiler de ıslanmalarına aldırış etmeyip, ayakkabılarını çıkardı, paçalarını sıvayıp, yolun karşısına geçti. Bu anlarda yağmuru eğlenceye çevirip arkadaşlarıyla şakalaşanlar da oldu. Kısa süreli sağanak yağışın durması ardından, kentte tekrar güneş açtı. İşyeri sahipleri ise yağmur sularının dükkanlarına girmemesi için de büyük çaba harcadı.

ÜCRETLE KARŞIYA GEÇİRDİ

Yağmur yağmasını fırsata çeviren çocuk, vatandaşları 5 TL karşılığında bisikletin selesine alarak karşıdan karşıya geçirdi. Küçük çocuk çabası karşılığında kimi vatandaşlardan 20 TL kopardı.

Herkesin şaşkınlık yaşadığı anlarda, yağmurdan çaresiz kalan ve ıslanmak istemeyen vatandaşlardan bazıları, bisikletin selesine atlayarak karşı kaldırıma geçti. Kimileri tek başına seleye atlarken, kimileri iki üç kişi seleye atlayınca ağırlıkla birlikte yağmur suyuna gömüldü. O anlara şahit olan vatandaşlar kahkahaya boğuldu.

“KREDİ KARTI GEÇMİYOR, MAHSUR KALDIK”

Küçük çocuk yaptığı işi ticaret olarak nitelerken, bir vatandaş da olayı turizme hizmet olarak nitelendirdi. Karşı kaldırıma geçmek isteyen bir kadın ise yanında nakit olmadığı için geçemediğini belirterek, “Kredi kartı da geçmiyor, mahsur kaldık burada” dedi.

TÜRK’ÜN ZEKASI

Seleye atlayan bir çift de el sallayarak güle oynaya karşı kaldırıma geçti. Görenlerin hayrete düştüğü anlarda, vatandaşlar Türk zekasının ve girişimciliğin yağmurda bile ortaya çıktığı yorumunu yaptı.

AJANSLAR

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler