HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İzmit'te Barış Bloku'nun Barış Yürüyüşü'nde gerginlik

İzmit'te oluşturulan Barış Bloku'nun gerçekleştirmek istediği Barış yürüyüşü, toplanan bir grubun tepki göstermesi üzerine polis tarafından engellendi.

İzmit'te Barış Bloku'nun Barış Yürüyüşü'nde gerginlik

İZMİT(Kocaeli) (DHA)- Yaklaşık 50 metre yürüyebilen grubun önü TOMA ve Çevik Kuvvet ekibi tarafından kesilince, grubtan bazı gnçler ellerindeki pankartlarla yola yattı. Bu arada slogan atarak grubun üzerine yürümek isteyen karşıt gruba polis anında müdahale ederek olası çatışmayı önledi.

Barış Bloku'nun Barış yürüyüşü için saat 18.30 sıralarında Merkez Bankası Kavşağı'nda grupların toplanmaya başladı. Polis hem Merkez bankası'nın bulunduğu çevrede, hem Yürüyüş Yolu güzergayı boyunca ana yol ve kavşaklarda geniş güvenlik önlemleri aldı. Yürüyüş başladıktan kısa süre sonra ise, "Şehitler Ölmez Vatan bölünmez" şeklinde sloganlar atan gruplar Barış Bloku'na doğru yaklaşmaya başladı. Polis hemen 50 metre sonra Toma ve Çevik kuvvet ekipleriyle yolu keserek yürüyüşü durdurdu. Diğer grupları da anında müdahale ederek oradan uzaklaştırdı. Bu arada çevreden yürüyüş yapan grubunun üzerine pet şişeler atıldı. Polis ekipleri bu kişileri de hemen bularak müdahalede bulundu.

Yürüyüş durdurulduktan sonra 20 kadar genç, ellerinde barışı çağrıştıran pankartlarla birlikte yere yattı. Ancak polis çıkabilecek olaylar ve gerginlik nedeniyle izin vermedi. Barış Bloku üyeleri burada bir basın açıklaması yaptı. Grup daha sonra dağıldı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler