HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İztuzu'ndaki tesisleri alan Dalçev'e kundaklama

Muğla'nın Ortaca ilçesi, Dalyan Mahallesi'ndeki dünyaca ünlü İztuzu Plajı'nın Boğazağzı Mevkisi'ndeki büfelerin işletmesini DALÇEV'e, sabaha karşı kundaklama girişiminde bulunuldu

(DHA) - Giriş kapısı yanan, camlarının kırılan şirket binasında maddi hasar meydana geldi. DALÇEV Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Oruç, CHP'li olup, provokasyona gelmiş insanlar tarafından yapıldığını düşündüklerini söyledi.

CHP kanadından yapılan açıklamalarda ise kendilerinin bu tür bir provakatif açıklamalarının kesinlikle olmadığı belirtilip, saldırı kınandı. DALÇEV'in Maraş Caddesi, 47 numaradaki iki katlı binasının kapısı, sabaha karşı kimliği belirsiz kişi veya kişilerce benzin dökülerek ateşe verildi. İşyerinin kapısı yanarak zarar görürken, camları kırıldı. Dalyan PTT'sinde görevli bir postacı ve sabah işe gelen çalışanlar durumu fark edip, jandarmaya bildirdi. Jandarmanın olay yerinde yaptığı incelemede, ateşe verilen kapının bulunduğu bölümü gören kameranın yönünün başka tarafa çevrildiği ve bazı kamera jaklarının merkezi sistemden çıkarıldığı tespit edildi. Jandarma, olayla ilgili soruşturma başlattı.Konuyla ilgili açıklama yapan DALÇEV Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Oruç, "Saat 02.38'de kapıya benzin dolu damacana atılmış. Damacanadaki benzin kapının altında içeriye kadar sızmış. Ardından da ateşe vermişler. İçerideki kamera kayıtlarında izlediğimiz kadarıyla Allah'tan günlerdir yağan yağmurdan dolayı yerlerin nemli olması nedeniyle alevler kendiliğinden sönmüş. Sadece dış kapı biraz yanmış ve cam kırılmış" dedi.

CHP'Lİ, PROVAKASYONA GELMİŞ KİŞİLERİN YAPTIĞINI DÜŞÜNÜYORUM

Kendilerinin İztuzu Plajı'nın Boğazağzı Mevkisi'ndeki tesislerin işletmesini almalarından sonra bir takım provakatif söylemler olduğunu belirten Oruç, "Şu sıralar çok provakatif eylemler yapılıyor. Plaj işletmesini almamızdan dolayı CHP'li belediye başkanımız, İztuzu Plajını Kurtarma Platformu (İKUP) temsilcileri ve üyeleri ve diğer eylemciler tarafından sürekli provakatif söylemler yapılıyor. Açıkça söylüyorum. Bunun bazı CHP'li olup, provokasyona gelmiş insanlar tarafından yapıldığını düşünüyorum. Çünkü, basında çıkan söylemlere bakıldığında, CHP'li belediye başkanı, ilçe başkanı ve CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir hep eylemlerden bahsediyorlar. Olayı bir nevi Gezi eylemlerine dönüştürmek çabasındalar, ama ben bu duruma çok üzülüyorum. Burası dünyanın göz bebeği. PKK'nın Güneydoğu'da sürekli eylem yaptığı illerden biri değil. Şu an kamera kayıtları inceleniyor. Olayın gerçekleştiği saat belli. Bu tür eylemlerin yapılacağı duyumları biz yılbaşından önce almıştık. Kolluk kuvvetlerini uyarmıştık. Devriye geziyordu. Demek ki onların burada olmadığı bir anda tamamen profesyonelce yapılan bir eylem" dedi.

BAŞKAN KARAÇELİK SALDIRIYI KINADI

CHP'li Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik, Oruç'un iddia ettiği gibi ne DALÇEV ne de kendisi hakkında hiçbir provakatif söylemde bulunmadığını belirtip, "Hatta her fırsatta kendisinin de bu süreçte mağdur olduğunu dile getiriyorum. Bizim mücadelemiz ihalenin veriliş biçimine. Sürece karşı hukuk mücadelesi. Ramazan Bey, kendisi ile görüşüp konuştuğumuz bir insan. Kendisine 'geçmiş olsun' diyorum ve olayı ve yapanları kınıyorum" dedi.

KENDİLERİNİ MAĞDUR GÖSTERMEK İÇİN YAPILMIŞ BİR EYLEM" İDDİASI

CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir de hiçbir yerde provakatif bir söylemde bulunmadığını vurgulayıp, "Son toplantımızda da 'hukuk süreci beklenecek' diye taraflar anlaşmıştı. Ben kendilerini yolda görsem tanımam. Herkesin aklı başında. Ben bir hekimim, mülayim bir insanım, insancıl tarafımı herkes bilir. Neden böyle bir söylemde bulunayım ki. Ancak ben de kendilerini mağdur göstermek için yaptıkları bir eylem olduğunu düşünüyorum. Her kim yaptıysa da kınıyorum" ifadelerini kullandı. CHP Ortaca İlçe başkanı Mehmet Sertkaya da kendisini halkın sözcüsü olduğunu ifade edip, şunları söyledi: "Halkın isteklerini dile getiriyorum. İztuzu Kumsalını Kurtarma Platformu (İKUP) da bu bölgedeki sivil toplum kuruluşları tarafından oluşturulan bir çatı. Herkes hukuk çerçevesinde sonuçlanması için süreci bekliyor. Böyle bir eylemi de hiçbir CHP'li yapmaz. Ancak, arkadaşlar geçtiğimiz günlerde yaptıkları hatayı anladılar, şimdi 'mağdur' durumu yaratmak için bir seneryo uyguluyorlar kanısındayım. Kendileri ya da başka taraf kim yaptıysa kınıyorum" diye konuştu.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler