HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Jandarma önlemli havuz yıkımı

Konya'da mahkemeden yıkım kararı verilen Atatürk Parkı'ndaki havuz, halkın tepki göstermesi üzerine jandarmanın güvenlik önlemi altında yıkıldı.

Konya'nın Seydişehir İlçesi'nde bir vatandaşın arazisi üzerine yapıldığı gerekçesiyle mahkemeden yıkım kararı verilen Atatürk Parkı'ndaki havuz, halkın tepki göstermesi üzerine jandarmanın güvenlik önlemi altında yıkıldı.

Havuz etrafındaki ağaçlar da söküldü.Seydişehir'in Taraşçı Mahallesi'ne, belde statüsündeyken 2011 yılında dönemin CHP'li belediye Başkanı Yasin Şahin tarafından Atatürk Parkı yapıldı. Parka oturma grupları konulurken, bir bölümüne de şelale şeklinde akan havuz yapıldı. Belde sakinlerinden olan ve yurt dışında yaşayan Mehmet Ali Koçak, iki katlı evinin yaklaşık 10 metre ilerisine yapılan parkın içerisindeki havuzun kendi arazisine yapıldığını iddia etti. Koçak, bu bölümün yıkılması için mahkemeye başvurdu. Seydişehir Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen dava sonrası Taraşçı Mahallesi'ndeki park arazisinin Mehmet Ali Koçak'a ait olan bölümdeki havuzun yıkılmasına karar verildi. Yaklaşık bir ay önce mahalle halkı, yıkım kararını uygulamak için mahalleye gelen işçilere tepki gösterdi. Olay yerine gelen jandarma ekipleri, öfkeli kalabalığı sakinleştirip bir kahvede mahkeme kararı hakkında bilgi verdi. Mahalleli ise havuzun yıkılmamasında ısrarlı olduklarını belirtti. İşçiler yıkımı gerçekleştirmeden olay yerinden ayrıldı.Mahkemeden alınan karar doğrultusunda yıkım ekipleri bugün yine Taraşçı Mahallesi'ne geldi.

Park çevresinde toplanan yaklaşık 100 kişi yıkım ekiplerine tepki gösterdi. Sabah saatlerinde çok sayıda jandarmanın aldığı geniş güvenlik önlemi altında başlayan yıkım için gelen kepçe operatörü toplanan kalabalığın tepkisinden çekinerek iş makinesini kullanmaktan vazgeçince, görevliler yeni bir operatör arayışına girdi. Yeni bir kepçe operatörü bulmak için ara verilen yıkım öğleden sonra yeni bir operatörün bulunmasıyla yeniden başladı. Toplanan kalabalığın alkışlı protestosu arasında parktaki havuz yıkılarak çevresinde bulunan 5 ağaç söküldü. (DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler