HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Jandarmaya silahlı saldırı: 2 şehit

Niğde Ulukışla-Adana otoyolunda Gedelli mevkiinde bir kamyonetten uygulama yapan jandarma timlerinin üzerine uzun namlulu silahlarla ateş açıldı.

Niğde Ulukışla-Adana otoyolunda Gedelli mevkiinde gasp edilen bir kamyonetten, yol kontrolü yapan jandarma timlerinin üzerine uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Olayda 1 polis memuru ile 1 astsubay şehit oldu. Aracı gasp edilen sürücü de yaşamını yitirdi. Yaralanan 4 askerden 2’sinin ise durumunun ağır olduğu öğrenildi.

İddiaya göre Gedelli mevkiinde bir orman köyündeki sağlık ocağına giden 3 kişi olduğu iddia edilen grup sağlık ocağında bir kişiyi rehin aldı. Köylülerin saldırganların Ulukışla yönünde giden kamyonetle kaçtığını belirtmesi üzerine polis ve jandarma ekipleri takip başlattı.

Güvenlik güçleri saldırganlarla temas sağladı. 'Teslim ol' çağrısına saldırganların ateşle karşılık verdiği belirtildi. İlk ateşte bir asker ile bir polis şehit oldu. Aracı gasp edilen bir kişi de saldırı sonucu yaşamını yitirdi. Saldırının duyulması üzerine çatışma bölgesine Adana ve Ankara’dan helikopterlerle Özel Harekat timleri gönderildi.

BAKAN ALA: 'SALDIRGANLAR BATI UYRUKLU'

İÇİŞLERİ Bakanı Efkan Ala, Niğde’de gerçekleşen saldırıyla ilgili olarak, "Saldırganlardan 2’si yaralı yakalandı. Uyrukları tabi batı ülkelerden ama kendi ülkeleriyle teyit halindeyiz" dedi.

Akşam saatlerinde Erzurum’a gelen İçişleri Bakanı Efkan Ala, havalimanında Niğde’deki saldırıyla ilgili konuştu. Saldırganların uyruklarının batı ülkelerinden olduğunu ifade eden Ala şöyle konuştu:

"Hatay’dan kiralanmış bir ticari taksiyle yabancı uyruklu 2 kişi yaralı olarak yakalandı. Bu uyrukları tabi batı ülkelerden. Ama kendi ülkeleriyle teyit halindeyiz. Teyit ettikten sonra kamuoyuna hangi ülkeden olduklarını açıklarız. Tabi 2 şehidimiz 1 vefat eden vatandaşımız var. Buradan da başsağlığı diliyorum ailelerine. 1 teröristin yakalanması için çalışmalar devam ediyor. Onun da kısa zamanda yakalanacağını ümit ediyoruz. Bizde ki bilgiler bundan ibarettir. Tabi geride bıraktıkları çantalarında bir takım el bombaları, silah, mermiler yakalandı. Daha detaylı bilgiyi daha kesin sonuçları aldıktan sonra kamuoyuyla paylaşırız."

2 SALDIRGAN YAKALANDI, BİRİ ARANIYOR

Saldırıyla ilgili, iki saldırganın yakalandığı, kaçan bir saldırganın da arandığı öğrenildi.

Saldırganlara linç girişimi

Niğde'de silahlı saldırganlar vatandaşlar tarafından linç edilmek istendi. Ulukışla Adana otoyolundaki silahlı saldırının ardından yaralı yakalanan saldırganlar Niğde Devlet hastanesine getirildikleri sırada kalabalık bir grup tarafından linç edilmek istendi. Polis kalabalığı dağıtmak için biber gazı kullandı.

ARAPÇA KONUŞUYORLAR

Polis hastane önünde biber gazıyla vatandaşlara müdahalede bulundu. Yaralı saldırganların Arapça konuştuğu öğrenildi.

YARALI ASKER OLAY ANINI ANLATTI

Niğde'nin Ulukışla ilçesinde, silahlı saldırıda yaralanan jandarma personeli, teröristlerin üzerilerine uzun namlulu silahlarla ateş açtığını söyledi.

Saldırıda başından yaralanarak Ulukışla Devlet Hastanesine kaldırılan jandarma personeli, olay anını anlattı.

Yaralı asker, "Biz otobanda trafik ve asayiş uygulaması yapıyorduk. Bir araçtan 3 kişi indi ve uzun namlulu silahlarla üzerimize ateş açarak, el bombası attılar. Ben de şarapnel parçasıyla başımdan yaralandım. Başka bir şey hatırlamıyorum" diye konuştu.

ŞEHİT POLİSİN KİMLİĞİ BELİRLENDİ

Niğde'deki terörist saldırıda şehit olan polis memurunun otoban gişilerinde görevli evli ve 3 çocuk babası Adem Çoban olduğu açıklandı.

POLİSTEN SALDIRI UYARISI

Niğde'ye komşu olan Adana Emniyet Müdürlüğü Haber Merkezi tarafından tüm polislere terör saldırısı ihbarı uyarısında bulunulup şöyle denildi:

"Yabancı uyruklu şahısların yol güzergahı üzerindeki ekiplerimize, noktalarımıza ve polis merkezlerimize eylem yapılacağı duyumu alınmıştır. Çevre koruma görevlilerimiz uzun namlulu silahlı ve çelik yelekli görev yapacaktır. Diğer tüm ekiplerimiz daha dikkatli ve duyarlı olacaktır.

KAN BAĞIŞI ÇAĞRISI

Öte yandan, Niğde Belediyesi, cep telefonlarına gönderdiği kısa mesajla, Niğde Devlet Hastanesine kaldırılan yaralı güvenlik güçleri için vatandaşları kan bağışına çağırıyor.

Pozantı - Adana Otoyolu güvenlik nedeniyle kapatıldı.

Başbakan: Niğde'deki terör eylemi

Başbakan Erdoğan, Bursa'da partisinin mitinginde sözlerine Niğde'den gelen acı haberle başladı. Niğde'de 2 asker ile bir polisin şehit olduğu saldırı için 'terör eylemi' diyen Başbakan Erdoğan, ''Üç saldırgan da, iki sağ olarak yakalandı, biri de yoğun şekilde arıyor. Saldırganların ağır durumda olduklarını söylediler'' dedi.

Başbakan, Bursa'da şunları söyledi:

Niğde’den acı bir haber aldım. Jandarma ve polisimize alçakça bir terör eylemi yapıldı. İki askerimiz ve bir polisimiz şehit oldu. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Yakınlarına baş sağlığı mesajı iletiyorum. Üç saldırgan da, iki sağ olarak yakalandı, biri de yoğun şekilde arıyor. Saldırganların ağır durumda olduklarını söylediler. Bu olayı tabi size burada anlatmak ağır ama, başbakanın böyle bir şeyden haberi yok mu denmemesi için, bunu her zaman, yüreğimizin nerede çarptığını hatırlatmak için anlatmak istedim.

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'dan saldırı açıklaması:

Bana gelen bilgide Suriye notu var. Çok vahim. Seçim ortamını bulandırmak istiyor olabilirler

Çatışmadan akıl almaz detaylar

Mersin'den Ankara'ya gitmekte olan ve kontrol için durdurulan otobüsteki yolculardan 32 yaşındaki Kamil Nayman'ın da kolundan yaralandığı ortaya çıktı. Çatışmanın ortasında kalan otobüsün şoför tarafından hızla uzaklaştırılması sonucu diğer yolcularında canlarını kurtardığı anlaşıldı. Yaralı yolcu da otobüsün Aksaray'a ulaştıktan sonra bir dinlenme tesisinde mola vermesi sonucu ambulansla Aksaray Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.
Nayman, yapılan tedavisinin ardından ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü.

ÇATIŞMANIN ORTASINDA KALDIK

Yolculardan Gazi Eser, yaşadığı olayı anlattı:
''Otoban yolunda yakın bölgede polis ve jandarma genel uygulama yapıyorlardı. Bizim içinde bulduğumuz otobüste durdurdular. Bu sırada beyaz brandalı bir kamyonet durduruldu. Kamyonetten inenler ile askerler arasında çatışma çıktı. Ondan sonra vurulanlar oldu. Ben tam o sırada eşim ve çocuğunu koltuğun altına yatırdım. Diğer yolcularda hemen yere yattılar. O sırada sanırım bir arka koltukta oturan bir yolcu meraklanıp baktığında kolundan yaralandı. Çatışmanın ortasında kalmıştık. O sırada şoför hızla uzaklaştırdı. Yoksa çok can yanabilirdi.''dedi.

AKSARAY POLİSİ ÖNLEM ALDI

Saldırının ardından Aksaray polisi de, Aksaray- Adana karayolu girişinde önlem aldı. Bariyer oluşturulup, yol daraltılırken, çelik giyen yaklaşık yüz polis uzun namlulu silahlarla beklemeye başladı. Polis, kentin farklı noktalarında da önlemlerini artırdı.

ÜÇÜ DE YABANCI UYRUKLU, ÇANTALARI CEPHANELİK GİBİ

Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, Niğde'deki güvenlik güçlerine saldırı ile ilgili çarpıcı bilgiler verdi:

-Yabancı uyruklu üç terörist, rutin yol kontrolü yapan jandarma görevlisine ateş açtı.
-Daha sonra takviyeye gelen jandarma ve emniyet görevlilerine de ateş açan teröristler oradaki bir kamyon şoförünü öldürüp, kamyonetle kaçtı.
-Kaçanlar bir süre sonra yaralı olarak bir sağlık ocağında ele geçirildi. Şu anda bir asker bir polis memuru ve bir de sivil vatandaşımız olmak üzere 3 kaybımız var.

SIRT ÇANTASI CEPHANELİK GİBİ

-İki terörist, 1 kaleşnikof ve 2 el bombasıyla kaçmışlardı. Bunlar teröristlerle birlikte ele geçirildi. Araçtaki sırt çantasının içinde de 3 tabanca, 5 el bombası, 2 kaleşnikof, 2 susturucu, 3 kasatura, telsiz, batarya gibi teçhizatlar çıktı.
-Yaralılardan 4'ü er, 2'si uzman çavuş, 2'si de astsubay. Bir er ve bir astsubayın durumu ağır.

AJANSLAR

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler