HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kaçak içkiler imha ediliyor

Mersin Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekiplerinin, son 1,5 yıl içerisinde yakaladığı gümrük kaçağı içkiler imha edilmeye başlandı

Piyasa değeri yaklaşık 9 milyon TL olan 100 bin şişe kaçak içkinin bugün 30 bini imha edildi. Edinilen bilgiye göre, Mersin Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı KOM Şube Müdürlüğü ekipleri, 2012 yılında 65 bin, 2013 yılının ilk 6 ayında ise yapmış olduğu operasyonlarla 35 bin gümrük kaçağı içki ele geçirdi.

Ele geçen içkiler daha önce Gümrük Müdürlüğü'ne teslim edilse de Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 11 Nisan'da aldığı kararla imha yetkisi polise verildi. İmha yetkisinin polise verilmesinden sonra Mersin polisi, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, İl Halk Sağlığı, Mersin Sağlık Müdürlüğü, Mersin Emniyet Müdürlüğü ve Gümrük Müdürlüğü’nün temsilcilerinin oluşturduğu 'İmha Komisyonu'nun kararı ve Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu'nun oluruyla, ele geçirilen 100 bin kaçak içkinin imha edilmesine karar verdi. Sabah saatlerinde Emniyet Müdürlüğü hizmet binası önüne gelen bir TIR’a yüklenen 30 bin şişe kaçak içki, merkez Toroslar ilçesinde faaliyet gösteren bir fabrikaya götürüldü. Burada içkiler çalışanlar tarafından kırılarak imha edildi. Kırılan içkilerin camlarının süpürülüp geri dönüşüme verileceği belirtildi. Emniyet yetkilileri ayrıca, son 5 yılda Mersin’de 300 bin kaçak içkinin ele geçirildiğini, Türkiye’de ele geçirilen gümrük kaçağı içkilerin 3’de 1'inin Mersin’de ele geçirildiğini belirtti.

İHA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler