HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kaçakçılar, Suriye sınırında 'doçka' ile askere saldırdı

Hatay'ın Suriye sınırında akaryakıt kaçakçılığında kullanılan boru hatlarına müdahale eden askerlere kaçakçılar doçka uçaksavar silahla ateş açtı.

Genelkurmay Başkanlığı, Suriye tarafından açılan ateşe karşılık verilmesi üzerine doçkanın monteli olduğu aracın imha edildiğini bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan dün saat 19.40 sıralarında meydana gelen olayla ilgili yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Türkiye-Suriye hududunda, Kara Kuvvetleri 2'nci Hudut Alay Komutanlığı Hatay Narlıca Hacıpaşa Hudut Karakol Komutanlığı sorumluluk bölgesinde, Asi Nehri üzerinde ve yakın civarında, akaryakıt kaçakçılığında kullanıldığı değerlendirilen, toplam 438 adet 60 litrelik akaryakıt dolu bidon ve iki adet toplam 200 metre uzunluğunda boru tespit edilmiştir. Akaryakıt kaçakçılığı faaliyetinde kullanılan boru hatlarına müdahale esnasında, hudut unsurlarımızın üzerine Suriye tarafındaki ormanlık alandan 4 adet kaleşnikof piyade tüfeği ve 1 adet doçka makineli tüfeği ile hedef gözetmeksizin yaklaşık 250 el ateş açılmıştır. Hudut unsurlarımızın açılan ateşe anında karşılık vermesi üzerine ateşler kesilmiş, olay sonucunda üzerinde 1 adet doçka monteli araç ve himayesinde bulunan 8 adet akaryakıt tankeri kullanılamaz hale gelmiştir. Bulunan bidonlar ve boru hatları, Altınözü Cumhuriyet Savcılığının talimatı ile tutanak tutularak olay yerinde imha edilmiştir. Olay hakkında Altınözü Cumhuriyet Savcılığı'na, Altınözü İlçe Jandarma Komutanlığı'na ve Adana 6'ncı Mekanize Piyade Tümen Komutanlığı Askeri Savcılığı'na bilgi verilmiştir."

DAHA ÖNCE KARAKOLA SALDIRMIŞLARDI

Kaçakçılar, daha önce de dün ateş açtıkları askerlerin görev yaptığı Hacıpaşa Hudut Karakolu'na saldırmıştı. Kaçakçılara ağır darbe vurduğu için hedef haline gelen karakola 17 Mayıs'ta kaçakçılar doçka ve makineli tüfeklerle saldırmış, 1.5 saat süren çatışmada ölen ya da yaralanan olmamıştı.

SURİYE HAVADAN VE KARADAN TACİZ ETTİ

Genelkurmay Başkanlığı yapmış olduğu bir diğer açıklamada ise Suriye'ye ait bir helikopter ve uçağın Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'nin güneyinden sınırımıza doğru yaklaşması üzerine bölgeye 2 adet F-16 uçağının gönderildiğini fakat hava araçlarının sınıra 2.2 ve 2.7 deniz mili kala geri dönerek bölgeden uzaklaştığı belirtilirken, devriye uçuşu yapan 2 adet F-16 uçağının Suriye'de konuşlu SA-5 füze sistemi tarafından 55 saniye radar kilitlemesi yapılarak taciz edildiği bildirildi.

DHA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler