HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kadıköy'de 119 yıllık tarihi klise sanat merkezi oldu

Yeldeğirmeni Sanat Merkezi'nin açılışında konuşan Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, belediyelerin sadece yol, su, kanalizasyon gibi işler yapmadığını belirtti.

Öztürk, "İnsanların yaşam standartlarını her alanda yükseltmek ve en yaşanılabilir kentlerde ağırlamak istiyor belediyeler. Kadıköy Belediyesi'de yıllardan beri bunu yaptı.” dedi.

Kadıköy Rasimpaşa mahallesinde uzun süredir atıl durumda olan 119 yıllık tarihi bina, Kadıköy Belediyesi tarafından restore edilip, sanat merkezi haline getirildi. 1895'te manastır okul ve kilise olarak inşa edilen tarihi Notre Dame du Rosaire Kilisesi, "Yeldeğirmeni Sanat" adıyla hizmete açıldı. Sanat merkezinin açılışı düzenlenen bir etkinlikle gerçekleştirildi. Programa Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk'te katıldı. Etkinlikte sahne alan Ayangil Acapella Korosu, Yunus Emre'nin şiirlerini seslendirdi. Program sonunda verilen kokteylde açıklamalar yapan Belediye Başkanı Selami Öztürk, belediyecilik anlayışının tamamen değiştiğini ifade etti. Belediyelerin sadece yol, su, kanalizasyon gibi işler yapmadığını belirten Öztürk konuşmasında şu ifadelere yer verdi. "İnsanların yaşam standartlarını her alanda yükseltmek ve en yaşanılabilir kentlerde ağırlamak istiyor belediyeler. Kadıköy Belediyesi'de yıllardan beri bunu yaptı. Kültüre, sanata, spora ve sağlığa önem verdi. Bu nedenle Kadıköy en yaşanılabilir ilçe seçildi geçtiğimiz yıl Türkiye'de.”

Sanat merkezi haline dönüştürülen bina hakkında bilgiler veren Başkan Öztürk yapının Fransız kilisesi olduğunu kaydetti. Kilisenin 1895 yılında yapıldığını belirten Öztürk, daha önce rahibe eğitimi verilen kilisenin Kadıköy Belediyesi tarafından satın alındığını söyledi. Başkan Öztürk konuşmasına "Burada klasik müzik, Türk Sanat Müziği gibi birçok kültürel sanatlar yapılacağı gibi kurslar ve seminerler düzenlenecek. Dolayısıyla bölgeye hayat katacak. Kadıköy'ün hangi bölgesine kültür merkezi yaparsanız inanılmaz derecede verimli şekilde çalışıyor. Bu merkezde Rasimpaşa mahallesinde önemli bir işlev görecek.” ifadelerine yer verdi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler