HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kadın seçmen mührü çantasına koyup gitti, ortalık karıştı

İzmit'in Kuruçeşme semtinde bir ilkokuldaki sandıkta oy kullanan bir kadın seçmen, dalgınlıkla mührü de çantasına koyup gidince oy verme işlemleri bir süre aksadı.

Kadın seçmen mührü çantasına koyup gitti, ortalık karıştı

Kuruşeçme semtindeki TOKİ konuk alanında bulunan Fatma Seher İlköğretim Okulu’ndaki oy kullanma işlemi için 1018 numaralı sandıga giden ve adı açıklanmayan kadın seçmen, oyu kullandıktan sonra hem görevlilerin hem kendisinin dalgınlığı sonucu mührü de alıp gitti.

Sandık görevlileri mührü bulamayınca karmaşa yaşandı ve oy kullanma işlemi bir süre durdu. Mührün çalındığı sanılarak durum, İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı ve jandarmya haber verildi.

Milliyet'teki habere göre, yapılan incelemeler sonunda son oy kullanan kadın seçmenin oyunu kullandıktan sonra dalgınlıkla mührü de çantasına koyup oradan ayrıldığı, başka işleri olduğu için evine de gitmediği belirlendi.

Seçim Kurulu ile yapılan görüşmeler sonunda oy verme işlemi yedek bir mühürle devam etti. Konuyla ilgili sonuşturmanın sürdürülduğu bildirildi.

SANDIK MÜHRÜ KAYBOLDU

Esenyurt'ta bir okulda bulunan sandıktaki mühürlerden biri kayboldu. İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı yetkilileri kaybolan mühürle ilgili tutanak tuttu ve sandık yetkililerine yeni mühürü teslim etti. Fatih’deki bir okulda da mühürün kaybolduğu iddia edildi.

Esenyurt'ta Ali Kul Çok Programlı Lisesi’ndeki 1596 No’lu sandığın iki mühüründen biri sabah saatlerinde kayboldu. Bunun üzerine sandık görevlileri durumu polise ve İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı’na bildirdi. Okula gelen yetkililer, kaybolan mühürle ilgili tutanak tuttu ve sandık görevlilerine kaybolan mühürün yerine yeni bir mühür teslim etti. Bir partinin okulda görevlendirdiği Reyhan Cengiz, “Mührün çalındığı bilgisi üzerine durum İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı’na bildirildi. Bu arada, olaya müdahale edip sınıfın kapısını kapattık. Tutanak tuttuk. 3-4 saat sonra yeni mühür geldi. O saate kadar tek mühürle oy kullandırıldı. Mührü kimin aldığı konusunda bilgimiz yok” dedi.

Başka bir görevli ise, “Bizim müdahalemiz sonunda yetkili arkadaşlar gelip tutanak tuttu. Saat 09:15 sıralarında haberimiz oldu. Sonucunu bekliyoruz” diye konuştu.

OKUL ÖNÜNE ÇEVİK KUVVET SEVK EDİLDİ

Bu arada, Fatih’teki Hırkai Şerif İlköğretim Okulu’nda bulunan 1041 No’lu sandığın bir mühürünün de kaybolduğu iddia edildi. Öte yandan, okulda bazı vatandaşlar arasında tartışma yaşandı. Tartışmanın büyümesi üzerine okula çevik kuvvet ekibi sevk edildi. Polisin okulda ve çevresinde güvenlik önlemi devam ediyor.(DHA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler