HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kadın tutuklunun 'göğsümü sıktı' dediği müdür beraat etti

Tutuklu bulunan 31 yaşındaki G.A.'nın göğüslerini sıktığı iddiasıyla tutuksuz yargılanan cezaevinin 2'inci Müdürü M.A.K., kesin ve inandırıcı delil bulunmadığı gerekçesiyle beraat etti.

Kadın tutuklunun 'göğsümü sıktı' dediği müdür beraat etti

ADANA, (DHA) - Adana'nın merkez Seyhan İlçesi'ndeki Dağlıoğlu Mahallesi'nde 2008 yılında uygulama yapan polisler, G.A.'nın da içinde bulunduğu araçta esrar buldu. Nöbetçi mahkemeye çıkartılan G.A., tutuklanarak Karataş Kadın Kapalı Cezaevi'ne konuldu. Cezaevindeki çay ocağında görevlendirilen tutuklu genç kadını, 24 Eylül 2010'da ikinci müdür M.A.K. 'Masama çay döküldü, gel temizle' diye çağırdı. Makam odasına giren G.A. masayı temizlerken, iddiaya göre M.A.K. genç kadının giydiği 'V' yakalı tişörtün içine eline sokarak göğüslerini elleyip, sıktı. M.A.K.'nın elini iterek odadan kaçan G.A., çay ocağında görevli olan hükümlü Özlem H.'ye daha sonra da cezaevine ziyarete gelen ablası Atiye A.'ya yaşadıklarını anlattı. Atiye A.'nın İnsan Hakları Derneği (İHD) Adana Şubesi'ne giderek kardeşinin başına gelenleri anlatması üzerine düzenlenen basın toplantısıyla konu gündeme geldi.

RUH SAĞLIĞI BOZULDU

Başlatılan idari soruşturmanın ardından, cezaevi ikinci müdürü M.A.K. aynı unvanla Osmaniye'nin Toprakkale Açık Cezaevi'ne tayin edildi. Adana Cumhuriyet Başsavcılığı da olayla ilgili soruşturma başlattı. Adana Ekrem Tok Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'ne sevk edilen ve 'Akut Stres Reaksiyon' tanısı konulan G.A.'ya 'ruh sağlığının bozulduğuna' ilişkin rapor verildi. Tutuksuz M.A.K. hakkında 'cinsel saldırı' suçlamasıyla 14 yıla kadar hapis cezası istemiyle Adana 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

Suçlamaları kabul etmeyen M.A.K., son savunmasında iftiraya uğradığını belirterek beraatini istedi. Mahkeme heyeti, kesin ve inandırıcı deliller olmadığı gerekçesiyle M.K.A.'nın beraatine karar verdi. G.A.'nın avukatları ise karara itiraz edeceklerini söyledi.

Öte yandan 'uyuşturucu satmak' suçundan 23 ay tutuklu kalan G.A., tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldıktan sonra 7.5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler