HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kadına şiddeti böyle protesto ettiler!

Kadına yönelik şiddeti protesto etmek için Ankara’da bir araya gelen 7 ülkeden onlarca genç, siyah giysilerin üzerine pembe aksesuarlar takarak, kadına şiddeti anlatan drama gösterileri sergiledi.

ANKARA (İHA) - Keçiören Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, AB Gençlik Programları Komşu Ülkelerle İşbirliği faaliyeti kapsamında ‘No! Woman No Cry’ (Kadınlar Ağlamasın) isimli bir proje başlattı. Proje kapsamında Arnavutluk, Makedonya, Karadağ, Bosna-Hersek, Romanya, İtalya ve Türkiye’den çok sayıda genç, kadına yönelik şiddet konsunda farkındalık yaratmak için ilginç bir drama gösterisine imza attı. Güvenpark’ta siyah giysilerin üzerine pembe aksesuarlar takarak drama gösterisi sunan gençler Ankaralıların büyük ilgisiyle karşılaştı.

Farklı ülkelerden kadına şiddete dikkat çekmek için Ankara’ya gelen gençler, amaçlarının toplumda kadına yönelik şiddete ilişkin farkındalık yaratmak olduğunu söyledi. Drama faaliyetleri ile kadınlara yönelik şiddeti halka sunup toplumda bu konuyla ilgili bir soysal sorumluluk oluşturmak için burada olduklarını belirten gençler, siyah üzerine pembe giymelerinin amacının, farkındalık oluşturmak olduğunu söyledi. Gençler, drama gösterisinin ardından hep birlikte Türkçe, ‘Kadına şiddete hayır’ şeklinde slogan attı.

Tüm haberler

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler