HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kadınlar barış için eylem yaptı

Eskişehir'de Demokratik Kadın Platformu üyesi kadınlar yere 'Kadınlar barış istiyor' yazılı pankart açıp üzerine karanfil ve mum koyarak basın açıklaması yaptı.

Kadınlar barış için eylem yaptı

İstiklal Mahallesi Porsuk Bulvarı'nda toplanan Eskişehir Demokratik Kadın Platformu üyesi kadınlar, savaşa karşı olduklarını belirterek eylem yaptı. Kadınlar sık sık'Savaşa hayır, barış hemen şimdi', 'Kadınlar savaş istemiyor', 'Kadın, yaşam, özgürlük' ve 'Katilerden hesabı kadınlar soracak' şeklinde slogan attı. Eskişehir Demokratik Kadın Platformu adına basın açıklamasını Derya Gezer okudu. Kadınlar olarak yürütülen savaş politikalarının karşısında olduklarını belirten Derya Gezer şöyle dedi:

"Bir kadın olarak susmuyoruz. O barış bu topraklara gelecek. Bizler iyi biliyoruz ki Türkiye'de vicdanını ve onurunu yitirmemiş bütün insanlar bu acıları yüreğinde hissediyor. Bu zor günleri halkımızın dayanışmasıyla atlatacağız. Bu katliamların üstünün örtülmesine asla izin vermeyeceğiz. Bu katliamlarını azmettirenlerden, planlayanlardan bu ülkenin kadınları olarak bizler hesap soracağız."

Yapılan konuşmaların ardından çeşitli sloganlar atan kadınlar daha sonra dağıldı. (DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler