HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kağıthane’de toprak kayması

Kağıthane'de bir inşaatında önündeki toprak, istinat duvarı olmaması nedeniyle binaların üzerine kaydı. Kayma sonucu tehlikede giren 2 binadaki vatandaşlar tahliye edildi.

Olay, saat 21.00 sıralarında Kağıthane Hamidiye Mahallesi Ferman Caddesi üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, cadde üzerindeki 2 binanın üst tarafında bulunan inşaatın önündeki toprak, istinat duvarı olmaması sonucu kaydı. Kayan topraklar inşaatın önündeki 2 binanın üzerine yığıldı. Bunun üzerine binada yaşayan vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine polis, zabıta ve itfaiye ekibi sevk edildi. İhbar üzerine olay yerine gelen zabıta ekipleri, binalarda yaşayan vatandaşları tahliye etti. Polis ekipleri ise toprak kayan bölüme şerit çekerek güvenlik önlemi aldı. Daha sonra olay yerine gelen itfaiye ekipleri inceleme yapmaya başladı.

VATANDAŞLAR BÜYÜK PANİK YAŞADI

Toprak kaymasının yaşandığı yerdeki 2 binada yaşayan vatandaşlar, olayın meydana gelmesi üzerine büyük panik yaşadı. Apar topar dışarıya çıkartılan vatandaşlar güvenlik şeridinin arkasına alınarak tedbir amaçlı bekletildi. Alışverişten gelen 2 kadının ve çocuğunu okuldan alarak evine gelen 1 kadının olay üzerine şaşkınlık yaşadığı gözlendi.

Tahliye edilen binalardan birinde yaşayan bir vatandaş, "Önce bir çatırtı duyduk. Biz üst kattan geliyor zannettik. Baktık ki toprak kaymış. Şu an için herhangi bir zararımız yok. Zaten hemen tahliye ettiler. İnşaat 4 ay önce başladı, hızlı bir şekilde devam etti. Bizim tarafta istinat duvarı ama toprak kayan yerde duvar yok. Toprak altında kalan yok” dedi.

Öte yandan polis ekipleri vatandaşları olay yerinden uzaklaştırırken, kayma nedeniyle ağaçlarında yerinden söküldüğü gözlendi. Polis ekipleri olay ilgili inceleme başlatırken, itfaiye ekiplerinin çalışmaları sürüyor.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler