HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kahraman ama şüpheli

Soma maden faciasında belirlenen 36 şüpheliden biri de hayatını kaybeden maden mühendisi Koray Karadağ çıktı

Kahraman ama şüpheli

Soma’da 301 maden işçisinin yaşamını yitirdiği faciayla ilgili başlatılan soruşturmada tutuklananSoma Kömür İşletmeleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Can Gürkan, önceki gece Jandarmaeşliğinde Şakran cezaevi’ne götürüldü.

Akhisar Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahiner tarafından yürütülen soruşturmada 36 kişi hakkında işlem yapıldığı öğrenildi. Şüphelilerden 8’inin tutuklandığı, 8 kişinin tutuksuz yargılanmak üzere, 9 kişinin adli kontrolle mahkemece serbest bırakıldığı ve 11 kişininse savcılıktan serbest kaldığı açıklandı. Soruşturmada ‘şüpheli’ olduğu belirlenen 3 kişininse olayda hayatını kaybettiği ifade edildi.

KAZAYI HABER VERİP GERİ GİRDİ

Şimdiye kadar haklarında işlem yapılanlar arasında Soma Holding Yönetim Kurulu Başkanı Can Gürkan, Genel Müdürü Ramazan Doğru ve İşletme Müdürü Akın Çelik’in yanı sıra 20 maden mühendisiyle 13 tekniker bulunuyor. Öldüğü açıklanan 3 şüpheliden 2’sinin maden başmühendisleri Koray Karadağ ile Sinan Yılmaz olduğu öğrenildi. 7 yıllık maden mühendisi olan ve şirketin emniyet başmühendislerinden biri olarak görev yapan Koray Karadağ, olay günü yeraltı maden müdüründen sonra 3 vardiyanın amirliğini yapan en yetkili ikinci isimdi. Madenin çıkışına yakın bir yerde kazaya yakalandı. İşçilerin hayatını kurtaran Karadağ’ın, dışarı çıkıp kazayı haber verdiği idaredeki arkadaşlarına “Birinci kademede durum çok kötü. Ben aşağıya iniyorum” diyerek yeniden ocağa girdiği ve yaşamını yitirdiği ortaya çıkmıştı. (Habertürk)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler