HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kahramanmaraş’ta suç örgütü operasyonu!

Kahramanmaraş’ta kamu kurum ve kuruluşlarının temizlik ve özel güvenlik ihalelerine fesat karıştırdıkları öne sürülen suç örgütü, düzenlenen eş zamanlı operasyonla çökertildi.

Alınan bilgilere göre, Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü Mali Suçlar Büro Amirliği ekipleri, M.T., yönetimindeki bazı kişilerin kamu kurum ve kuruluşlarının temizlik ve özel güvenlik işleri için yapılan 15 ihalede usulsüzlük yaparak, ihalelerin istedikleri firmalarda kalmasını sağladıklarını belirledi. Bunun üzerine harekete geçen polis, 7 ay boyunca çete üyelerini takibe aldı.

Hazırlıkların tamamlanmasının ardından operasyon düğmesine basan polis, A.P., İ.P., S.K., M.S., A.A., İ.Y., E.K., M.İ., Ö.F.Ü., A.E.Ü. ve Ö.Ö.’yü Kahramanmaraş’ta, M.S., E.K., M.K. ve R.B.’yi ise Şanlıurfa’da gözaltına aldı. Operasyonda değişik firma isimlerine düzenlenmiş çok sayıda kaşe, çek ve senet ele geçirilirken, zanlıların emniyetteki sorgularının devam ettiği öğrenildi.

Polis, çetenin firari lideri olduğu öne sürülen M.T.’yi yakalamak için çalışmalarını sürdürürken, zanlıların emniyetteki işlemlerinin ardından “Çıkar Amaçlı Suç Örgütü Kurmak, Yönetmek, Üye Olmak, Suç Örgütü Faaliyeti Kapsamında İhaleye Fesat Karıştırmak” suçlarından adliyeye sevk edileceği bildirildi.

İHA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler