HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kalbi 100 kez durdu ancak hayata tutundu

Mersin'in Tarsus ilçesinde kalp yetmezliği rahatsızlığı olan bir kadın, kalbi 100 kez durmasına rağmen yapılan müdahalelerle hayata döndürüldü.

Uzun yıllardan beri kalp yetmezliği problemi yaşayan ve buna bağlı olarak nefes darlığı çeken 40 yaşındaki Rahime Kaplan, bir süre önce kriz geçirerek hastaneye kaldırıldı. Hastanede Kardiyoloji Uzmanı Dr. Sabri Seyis, İbrahim Konukçu ve Dr. Ahmet Kalmış tarafından tedavi altına alındı. Ancak tedavi sırasında Kaplan'ın kalbi art arda durmaya başladı. Her durduğunda doktorlar müdahale ederek yeniden Kaplan'ı hayata döndürdü. Kaplan'ın kalbi hastanede olduğu dönemde tam 100 kez durdu ancak doktorlar Kaplan'ın kalbini 100 kez geri çalıştırmayı başararak onun genç yaşta hayattan kopmasına izin vermedi. Yapılan müdahalenin ardından Kaplan'ın kalbine 3 odacıklı pil takılarak kalbi eski gücüne kavuşturuldu.

Kaplan, doktorlar sayesinde, onların özverili çalışması sayesinde hayatta olduğunu belirterek, "Doktorlara çok teşekkür ediyorum. Şimdi yeniden doğmuş gibiyim. Bugün benim ikinci doğum günüm oldu. Şu an hayatta kaldığım için çok mutluyum. Hem hayattayım hem de eksisinden daha sağlıklıyım" dedi.

Bu arada aynı doktorlar, kalp yetmezliği yaşayan 52 yaşındaki Nurgün Kıraş'ı da yapılan müdahalelerle yeniden hayata döndürdü. Hastalar, kalplerinin yenilenmesini hastanede kalp şeklinde pasta keserek kutladı. (İHA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler