HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kalbine demir çubuk saplanan çocuk ölümden döndü

Adana'da ağaçtan kayısı toplamak için çıktığı bahçe duvarının üzerinden korkulukların üzerine düşen 13 yaşındaki Lütfi Can Kunduracı'nın kalbine demir çubuk saplandı.

Kalbine demir çubuk saplanan çocuk ölümden döndü

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'nde ameliyat edilen çocuk, mucize eseri hayatta kaldı.

Olay 18 Mayıs Pazar günü merkez Çukurova İlçesi'ndeki özel bir dershanenin bahçesinde meydana geldi. Oğuzhan Ortaokulu 7'nci sınıf öğrencisi Lütfi Can Kunduracı, ağaçtan kayısı toplamak için bahçe duvarının üzerine çıktı. Dengesini kaybeden Lütfü Can Kunduracı, duvar üzerindeki demir korkulukların üstüne düştü. Vücuduna karın bölgesinden demir çubuk saplanan küçük çocuk, korkulukların üzerinden alınarak öğretmenlerinin otomobiliyle özel bir hastaneye kaldırıldı. Nabzı atmayan Lütfü Can Kunduracı, buradan acil olarak Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'ne sevk edildi.

'MUCİZE'

Yoğun Bakım Uzmanı Prof. Dr. Dinçer Yıldızdaş'ın baktığı küçük çocuk, yapılan ilk müdahalenin ardından kalbinden yaralandığı için Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Dr. Yasin Güzel tarafından ameliyata alındı. Zorlu bir ameliyatın ardından yeniden yaşama döndürülen Lütfü Can Kunduracı, bir hafta yoğun bakımda kaldıktan sonra servise alındı.

Küçük çocuğun kurtulmasını "Mucize" olarak değerlendiren Prof. Dr. Dinçer Yıldızdaş, "Lütfü Can şimdi gayet iyi. Sağlık durumunda sorun yok" dedi. Ameliyatı gerçekleştiren Dr. Yasin Güzel de "Normalde kalp yaralanmalarında kişinin hayatta kalması çok zordur. Zorlu bir ameliyatla yeniden yaşama döndü hastamız ve sağlığı çok iyi durumda" diye konuştu. Olayın nasıl olduğunu hatırlayamayan Lütfi Can'ın babası 46 yaşındaki işçi İsmail Kunduracı da doktorlara teşekkür etti. (DHA)


Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler