HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kan donduran olay! Baba 5 çocuğuna ve baldızına istismardan tutuklandı

Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde baba E.D. en büyük kızının yaptığı şikayet sonucunda 5 kızına ve baldızına cinsel istismarda bulunma suçlamasıyla tutuklandı. Çocukların avukatı Yazıbağlı Gül ise “Saldırganların toplumsal cinsiyet rollerini lehlerine kullanması ensest vakasını uzun süre gizleyebiliyor” dedi.

Kan donduran olay! Baba 5 çocuğuna ve baldızına istismardan tutuklandı

Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde yaşayan Baba E. D. öz kızlarına ve eşinin kız kardeşine cinsel istismar, cinsel saldırı, darp, tehdit suçlarını işlediği iddiasıyla tutuklandı. Mağdurların ifadeleriyle yaşları 20, 18, 16, 13, 10 olan çocukların uzun süredir cinsel istismara maruz kaldığı ortaya çıktı.

Evrensel’den Metehan Ud’un haberine göre, en büyük kız çocuğu E.D, yaşananları savcılıkta verdiği ifadesinde anlattı. Abla E.D’nin anlatımına göre işsiz baba E.D. anne M.D.’nin evlere temizlik için gittiği zamanları fırsat bilerek kızlarını odasına çağırarak istismar ediyor ve ses çıkarmaları halinde ölümle tehdit ediyordu. Ayrıca baba E.D’nin 6 ve 8 yaşındaki erkek çocuklarını da pornografik fotoğraflar gösterdiği de abla E.D’nin ifadeleri arasında yer aldı.

ANNE VE ÇOCUKLARI KORUMA ALTINA ALINDI

Korkunç olay, üniversiteye gitmek için kentten ayrılan E.D.'nin şikayetiyle ortaya çıktı. Doğubayazıt’a giden avukatlar abla E.D ile birlikte savcılığa suç duyurusunda bulundu. Ardından başlatılan operasyon kapsamında istismar şüphelisi baba E.D gözaltına alınırken anne ile 7 çocuğu koruma altına alındı. Baba E.D. daha sonra çıkarıldığı sulh ceza hakimliğinin kararı ile tutuklanarak cezaevine gönderildi. İfadelerde istismar şüphelisi Baba E.D’nin yanlarına okumaya gelen eşinin 13 yaşındaki kız kardeşini de istismar ettiği ortaya çıktı.

Çocukların ve annenin avukatı Sena Yazıbağlı Gül başka mağdurların da olabileceğini belirterek soruşturmanın genişletilerek devam edeceğini anlattı. 14 yaşında evlendirilen annenin de cinsel istismar mağduru olduğu kaydedildi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler