HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kapalı garajda otomobilin egzoz gazından zehirlendiler

Konya'da kapalı garajda yeni tamirden gelen otomobili çalıştırarak aracın içerisinde sohbet eden 2 genç, egzozdan çıkan karbonmonoksit gazından zehirlendikleri şüphesiyle hastaneye kaldırıldı.

Edinilen bilgiye göre, ilçeye bağlı Esentepe Mahallesi Şehit Ali Şimşek Sokak'ta oturan Selim Tatu (19), motorunu yeni tamir ettirdiği 42 DR 590 plakalı otomobilini evin bahçesindeki kapalı garaja çekti. Aracı tamir eden ustanın otomobilin bir süre çalışır vaziyette durmasını tavsiye etmesi üzerine Tatu, arkadaşı Necati Muştu (20) ile birlikte kapalı garajdaki otomobili çalıştırdıktan sonra içerisine binerek sohbet etmeye başladı. Bir süre sonra Selim Tatu'nun kardeşi ağabeyine attığı mesaja cevap gelmemesi üzerine garaja gitti. Çalışır vaziyetteki otomobili kontrol eden Selim Tatu'nun kardeşi, ağabeyini ve arkadaşını ön koltukta hareketsiz bir şekilde bulunca ambulansa haber verdi. Olay yerine sevk edilen sağlık görevlileri, egzoz gazından zehirlendikleri belirlenen iki genci Beyşehir Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. Hastanede ilk müdahaleleri yapılan iki genç, şuurlarının kapalı olması nedeniyle Konya Numune Hastanesi'ne sevk edildi. Olayın ardından garaja gelen polis ekipleri, otomobilde incelemelerde bulundu. Otomobilin ön camının açık olduğunu belirleyen ekipler, yanlarında bilirkişi olarak getirdikleri ustaya aracın motor ve egzoz bölümünü inceleterek, olayın nasıl meydana gelmiş olabileceği ile ilgili teknik bilgi edinmeye çalıştı.

Selim Tatu'nun babaannesi Kanimet Tatu, küçük torunundan ağabeyinin yemeğe gelmesi için eve çağırmasını istediğini belirterek, "Bir süre mesaj çekti ama ‘Babaanne mesaja cevap vermiyor, ama garajdalar, otomobil çalışıyor, sesi geliyor' dedi. O zaman ‘Git çağır' dedim, ‘Gelmezler' deyince pişirdiğim patatesleri vererek gidip orada yemelerini istedim. Çocuk gitti, bir daha o da gelmedi. Arabayı ısınalım diye mi çalıştırdılar, bir şey mi yediler zehirlendiler bilmiyorum” diye konuştu.

Polisin olayla ilgili başlattığı soruşturma sürüyor. (İHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler