HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kar görmek için çıktıkları yaylada mahsur kalan 200 kişi kurtarıldı

Osmaniye'de, kar görmek için Amanos Dağları eteklerine çıkan ve burada mahsur kalan 200 kişi yaklaşık 7 saat süren çalışma sonucu kurtarıldı.

Kar görmek için çıktıkları yaylada mahsur kalan 200 kişi kurtarıldı

OSMANİYE, (DHA) - Osmaniye ve çevre ilçelerden gelen çok sayıda vatandaş, kent merkezine 20 kilometre mesafede bulunan Zorkun ve Olukbaşı Yaylası'na kar görmek amacıyla gündüz saatlerinde çıktı. Saat 16.00 sıralarında kar yağışına yakalanan çok sayıda vatandaş bölgede mahsur kaldı. Olukbaşı, Ayvalıdüzü, Çiftmazı mevkilerinde 50 otomobil içinde bulunan 50'si çocuk 200 kişi yoğun kar yağışı nedeniyle yolda ilerleyemedi. Mahsur kalanların yardım istemesi üzerine bölgeye ilk önce AFAD ekipleri ve İl Özel İdaresinin iş makinaları ve kar temizleme aracı sevk edildi. Kurtarma çalışmalarınına daha sonra Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE), Orman işletmesi ve Osmaniye Belediyesi ekipleri de katıldı. Yoldaki karların temizlenmesinden sonra mahsur kalanlar Off-Road araçlarınca AFAD tarafından bölgeye sevkedilen minibüslerle taşınarak kent merkezine getirildi. Bölgede arama tarama çalışmaları sürdürülürken, yollarda tuzlama çalışması başlatıldı. Araçlar ise bulundukları yerlerde bırakıldı.

Osmaniye gibi bir yerde ilk defa karda mahsur kaldıklarıını belirten vatandaşların yaşadıkları korku ve panik gözlerinden okunuyordu. İl dışından gelen ve kurtarma çalışması sonucu kente getirilen çok sayıda vatandaş öğretmen evine yerleştirildi. Bölgede kurtarma çalışamalarının sürdüğü belirtildi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler