HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kara kış ulaşımı aksattı

Yurdun dört bir yanında yoğun kar yağışı ulaşımda büyük sıkıntı yaratıyor.

TEM Otoyolu Bolu Dağı geçişinin Ankara istikameti, saat 07.00 sıralarında araçların kayması sonucu ulaşıma kapandı. Kar yağışı etkili olurken karayolları ekipleri yolu ulaşıma açmak çalışma başlattı.

5 günlük hava durumu için tıklayınız...

Kar yağışı ve tipinin etkili olduğu TEM otoyolu viyadüklerinde kalan kamyon ve tırlar nedeniyle, Ankara yönü ulaşıma kapandı.

İstanbul yönünde ise çok sayıda TIR ve kamyonun yolda beklemesi dolayısıyla kilometrelerce araç kuyruğu oluştu. Güzergahta ulaşım tek şeritten sağlanabildi.

Trafik ve karayolları ekipleri uzun uğraşlar sonunda yaklaşık 5,5 saatin ardından yolu tekrar ulaşıma açtı.

TIR'LAR ULAŞIMI ETKİLİYOR, YOL BİR AÇILIP BİR KAPANIYOR

TEM Otoyolu Bolu Dağı Tüneli'nin Ankara istikameti TIR'ın kayması sonucu ulaşıma kapanırken, aracın kaydığı yere tuz atılarak yol kısa sürede ulaşıma açıldı. TEM Otoyolu Bolu Dağı geçişinde bir TIR'ın kayması sonucu yol yeniden ulaşıma kapandı. TIR'ın yoldan çekilmesi için çalışma yapılıyor.

ÇIĞ DÜŞEN D-100 AÇILDI

D-100 Karayolu Bolu Dağı geçişinin Karanlıkdere mevkiinde saat 13.30’de çığ düşmesi sonucu Ankara istikameti ulaşıma kapandı. Ekiplerin yoğun çalışması sonrasında çığ düşen alan temizlenerek yol akşam saatlerinde yeniden ulaşıma açıldı.

KONYA

Konya-Afyonkarahisar, Konya-Ankara, Konya-Antalya, Konya-Aksaray, ve Konya-Isparta karayolları da kar yağışı ve tipi nedeniyle hala ulaşıma kapalı.

KAYSERİ

Kayseri -Malatya, Kayseri-Kahramanmaraş ve Kayseri-Sivas karayolları kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşıma kapandı.

SİVAS

Sivas-Malatya , Sivas-Erzincan , Sivas-Tokat ve Sivas-Kayseri karayolları kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşıma kapandı .

AĞRI-İRAN YOLUNDA SIKINTI

Ağrı-İran karayolunda etkili olan tipi ve buzlanma ulaşımı olumsuz etkiliyor. Bölgede aralıklarla etkili olan kar yağışının ardından Ağrı-İran karayolunun 20. kilometresinde bulunan Murat geçidi, 35. kilometresinde bulunan Bayramyazı rampası ile 40. kilometresindeki İpek geçidinde buzlanma ve tipi etkili oluyor.

Doğubayazıt ilçesindeki Gürbulak Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye giriş yapan tır sürücüleri, yolda ilerlemekte güçlük çekiyor. Çok sayıda tır, yoldaki buzlanma ve tipi nedeniyle farklı dinlenme tesislerinde bekliyor.

(AJANSLAR)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler