HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Karakol yakınındaki farklı plakalı otomobil korkuttu

Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde, polis merkezinin yakınına park edilen bir otomobilin ön ve arka plakasının son rakamının farklı oluşu tedirgin etti.

Karakol yakınındaki farklı plakalı otomobil korkuttu

İncelenen otomobilin şasi ve motor numaralarının da değişik olduğu anlaşıldı. Bir süre önce yaptığı kazada ön plakasını düşürdüğünü belirten otomobil sahibi Ö.B.Ş., yenisini sanayide yaptırdığını, basımda rakam hatası olduğunu kendisinin de yeni fark ettiğini söyledi.

Marmaris Çarşı Polis Merkezi'ne 15 metre mesafedeki Kordon Caddesi'nde bir otoparka bırakılan gri renkli bir otomobil, şüphe yarattı. Ön plakası '26 B 6136', arkası plakası ise '26 B 6139' olan otomobilden şüphelenen otopark çalışanları polise bildirdi. Turistler ile vatandaşların huzursuz olmaması için otomobilin çevresindeki araçlar, uzaklaştırıldı. Ardından, araç sahibi Yat Limanı'nda mavi tur düzenleyen motor yat işletmecisi Ö.B.Ş.'ye ulaşılarak otoparka çağırıldı. Yapılan kontrolde aracın bagajında çeşitli yat yedek parçaları ve boyalar çıktı. İncelenen otomobilin şasi ve motor numarasının da değişik olduğu anlaşıldı.

KENDİSİ DE YENİ ÖĞRENMİŞ

İfadesi alınmak üzere emniyete götürülen Ö.B.Ş. verdiği ifadede 2 hafta önce Adapazarı civarında maddi hasarlı kaza geçirdiğini belirterek şunları söyledi:

"Kazada ön tampon tamamen kırılmıştı. Kaza raporu düzenlemeden tamponu yaptırdım ancak düşen plakamı bulamadım. Sanayide bir yerde plaka bastırttıp taktım. Plakayı yapan kişi rakamı yanlış basmış. Şimdiye kadar plakanın değişik olduğunu fark etmedim. Ben de yeni öğrendim. Otomobili 6 ay önce satın aldım, kardeşimle beraber sürekli kullanıyorum. 24 Nisan gününden bugüne kadar sürekli Kordon Caddesi'ne park ediyorum. 3 milyon Euro değerinde motoryatın işletmeciliğini yapıyorum. Benim illegal işlerle işim olmaz. Bir hatanın kurbanı oldum."

Sahtecilik suçundan hakkında işlem yapılan Ö.B.Ş., ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Otomobil otoparka çekilirken, Ö.B.Ş.'nin hakkındaki evraklarının elden adliyeye gönderileceği kaydedildi.

(DHA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler