HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Karda mahsur kaldı, bebeğini tuvalette dünyaya getirdi

Balıkesir'de yolu kardan kapanan köyde tuvalette kendi kendine doğum yapan anne ve bebeği kar ambulansıyla kurtarıldı.

Edinilen bilgiye göre, Kepsut ilçesine bağlı Alagüney köyünde sabaha karşı doğum sancıları başlayan Aslıhan Kuşdemir, yolların kardan dolayı kapalı olması sebebiyle yardım ekipleri köye ulaşamayınca bebeğini kendisi doğurmak zorunda kaldı. İl Özel İdaresi'ne ait dozerin açtığı yolda jandarma, AFAD ve UMKE ekiplerinin yoğun çabası sonucu kurtarılan anne ve bebeği, UMKE ambulansı ile Balıkesir'e getirildi ve Atatürk Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Aslıhan Kuşdemir ve bebeği acil kadın doğum müdahale odasına alınarak sağlık kontrolünden geçirildikten sonra servise yatırıldı. Acilde anne ve bebeğine müdahale eden Dr. Hasan Çelik, "Aşıları eksik, onlar yapılacak.

Kordonu evde kesildiği için tatanoz aşısı yapılacak. Bebeğimiz şu anda sağlıklı görünüyor, serviste bir süre takip edilecek. Şu anda muayene bulguları normal görünüyor" dedi. Anne Aslıhan Kuşdemir, "Doğumu köyde kendim yaptım. Korktum. Hısımlarımız, komşularımız geldi, onlar yardım etti. Tuvalette yaptım, çocuk gelmese ölecekmiş. Yollar kapalı olduğu için doktor getiremediler. Şimdi rahatladım iyiyim" dedi.

Öte yandan il dışında çalışan baba Aydın Kuşdemir, evde telefonla haber aldığı eşinin ve bebeğinin sağlık durumu için büyük endişe yaşadı. Balıkesir'deki hastanede eşi ve bebeğinin getirilmesini bekleyen baba, eşine ve bebeğine kavuştu. Gözyaşlarını tutamayan Aydın Kuşdemir, "Balıkesir'e öğleyin 13.00'de geldim. Bursa Gemlik'te çalışıyorum, zeytin topluyorum. Gece uykularım yoktu. Şimdi eşimi ve çocuğumu görünce rahatladım. Bebeğimin adını jandarmanın ismini verdik, adı Saltukhan" dedi.Anne ve bebeğinin hastanedeki tedavileri devam ediyor. Bu arada, hastane aciline getirilen anne ve bebeğini görüntüleyen basın mensupları hastane güvenlik amiri tarafından engellendi. Hastane yöneticisinin izni ve bilgisi olduğunun öğrenilmesi üzerine basın mensuplarının çekim yapmasına izin verildi. (İHA)

Tüm haberler

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler