HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Karısını boğdu, kendine mesaj attırdı

Karısını öldüren şahsın bir arkadaşına 100 lira verip, Adıyaman'a gönderdiği ve buradan "Ben Semra, beni aramayın, çocuğum sana emanet, iyi bak" diye mesaj attırdığı ortaya çıktı.

Elazığ'da karısını öldürüp, cesedini gömmekten dolayı yakalanıp tutuklanan kocanın, karısını öldürdükten sonra bir arkadaşına 100 lira verip Adıyaman'a gönderdiği ve buradan "Ben Semra, beni aramayın, çocuğum sana emanet, iyi bak" diye mesaj attırdığı ortaya çıktı. Bunun ortaya çıkması üzerine katilin cinayeti itiraf ettiği ve aldatılma şüphesinden dolayı karısını belindeki kıyafetin kuşağıyla boğup öldürdüğünü söylediği öğrenildi.

Olay, 13 Temmuz 2013 tarihinde Harput Mahallesi Gülmez Tepe civarında bir kadın cesedi bulunmasıyla ortaya çıkmıştı. Jandarma ekipleri, kıyafetleri ile boğularak öldürüldükten sonra gömülen kadının kimliğini cesetten çektiği fotoğrafları sayesinde yaptığı araştırmada ortaya çıkarmıştı. Günler süren çalışma sonucu öldürülen kadının 27 yaşındaki evli ve 1 çocuk annesi Semra Aydın'ın olduğu belirlenmişti. Aydın'ın kocası Oktay Aydın ise, 'evden kaçtığı için kayıp başvurusu yapmadım' demesi üzerine jandarma ekipleri uzun süren bir çalışma yaptı. Elazığ İl Jandarma Komutanlığında kurulan özel bir ekip, 2 aylık çalışmasında cinayeti 1 çocuk annesi kadının kocasının işlediğini tespit ederek 13 Eylül 2013 tarihinde yakalayarak tutuklanmasını sağlamıştı.

KARISINI KUŞAKLA BOĞARAK ÖLDÜRMÜŞ

Elazığ Adliyesi 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada cinayet zanlısı Koca Oktay Aydın'ın talebi üzerine gizli alınan ifadesinde, "Çocuğumuz evlilik dışı dünyaya geldi. Daha sonra evlendik. Evlenmeden önce benim eşim bir bayan arkadaşıyla kalıyordu. Evlerinde erkek ayakkabısı ve erkek ceketi gördüm. Aldattığını düşünüyordum. Evlendikten sonra da şüpheli hareketleri olunca kavga ettik. Elbisesinin kuşağıyla boğup sonra arabayla cesedini götürüp gömdüm" dediği öğrenildi.

ADIYAMAN'DAN KARISI ADINA MESAJ ATTIRMIŞ

Cinayet zanlısı Oktay Aydın ile öldürülen Semra Aydın'ın ailesi ve taraf avukatlarının katıldığı duruşmada tanıklar dinlendi. Tanıklardan Ramazan B.'nin anlatımı katil kocanın kurduğu planı ortaya çıkardı. Tanık Ramazan B., "Beni bir arkadaşım çağırdı ve Oktay Aydın ile görüştürdü. Oktay bana senin sayende aile düzenim tekrar kurulacak. Karım evden gitti, ailesi beni sorumlu tutuyor diyerek Adıyaman'a gitmemi ankesörlü telefondan eşinin adına mesaj atmamı istedi. Bana 100 lira verdi, ben de aile saadeti için Adıyaman'a gittim. Hatta ankesörlü telefondan mesaj atıldığını da öyle öğrendim. Oradan Oktay'ın telefonuna 'Ben Semra beni aramayın, çocuğum sana emanet iyi bak' diyerek mesaj attım. Karısını öldürdüğü hiç aklıma gelmedi" dedi.

Dinlenen diğer tanıklardan Osman G. ise, "Olaydan 20 gün önce Semra'yı aramıştım dayak yediğini yüzünün mor olduğunu söylemişti. Sonrasında ise öldürüldüğünü öğrendim. Oktay'ın başka bir kadınla ilişkisi olduğuna da şahit olmuştum" şeklinde konuştu.

CİNAYETTEN SONRA EVLİLİK TEKLİF ETMİŞ

Dinlenen başka bir tanık ise cinayetten sonra katil Oktay Aydın'dan evlilik teklifi aldığı söyledi. Tanık N.E., "Oktay ile geçmiş dönemde ilişkim oldu. 2 yıl görüşmedik ama ara ara mesaj atıyordu. 19 Temmuz tarihinde beni aradı, evlilik teklifinde bulundu. Bende olabileceğini söyledim. Evli olduğunu ancak eşinin evden kaçtığını kısa sürede boşanarak evlenebileceklerini ifade etti. Boşanırsan olur dedim. 12 Eylül'de tekrar beni aradı ve eşinin ailesinin kendisini köşeye sıkıştırdığını söyledi. Bir daha da haber alamadım, tutuklandığını öğrendim" diye anlattı.

Mahkemeden söz isteyen sanık Oktay Aydın, "İlk cezaevine girdiğimde firar edip tanıklardan Osman'ı öldürmek istiyordum. Şimdi tövbe ettim Allah'tan korkarım. Çok pişmanım" demesi dikkat çekti. Mahkeme heyeti sanığın akıl sağlığına dair raporun sağlam olarak geldiğini belirterek eksik tanıkların dinlenmesi için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

İHA

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler